Alles wat je moet weten over woningontruimingen

Het kan zomaar voorkomen dat iemand van een groter huis naar een kleiner huis verhuist of dat er iemand komt te overlijden. In beide gevallen moet een woning compleet worden leeggehaald. Dit is een enorme klus, maar gelukkig zijn er veel aanbieders die hierbij kunnen helpen. Eén daarvan is ontruiming De Zwart. Maar hoe werkt het eigenlijk om iemand in te schakelen voor zo'n grote klus? En hoe kies je de juiste aanbieder?

Een ontruiming regelen

Als het nodig is om een woning te ontruimen kun je dit natuurlijk allemaal zelf doen. In dat geval is het nodig om een grote wagen te huren en zal het proces veel tijd kosten, een heel huis uitruimen is namelijk niet niets. Daarom is het ook mogelijk om een bedrijf in te schakelen. Zo'n bedrijf doet de woningontruiming dan voor de klant. Het eerste wat je wil weten is natuurlijk de prijs. Over het algemeen kun je een vrijblijvende offerte krijgen via de website van de aanbieder of door ze te bellen. De prijs van een ontruiming ligt aan een aantal factoren zoals de grootte van het huis en het aantal spullen. Bij een gemiddelde eengezinswoning liggen de kosten tussen de € 800,- en de € 2.000,-. Nadat de klant akkoord is met de offerte, is het tijd om een datum en tijdstip in te plannen. Vaak kan een verhuizing snel gepland worden, zelfs binnen 2 tot 3 werkdagen. Dan is het tijd voor het bedrijf om aan de slag te gaan. Meestal wordt er pas nadat de ontruiming heeft plaatsgevonden een factuur toegestuurd, zodat de klant de mogelijkheid heeft om te kijken of deze tevreden is.

Een aanbieder kiezen

Uiteraard zijn er veel verschillende opties voor deze klus, dus het is goed om van tevoren te kijken welk bedrijf je wil inhuren. Een van de variabele kosten voor een woningontruiming zijn de voorrijkosten. Deze liggen meestal tussen de € 0,25 en € 0,50 per kilometer. Het is daarom raadzaam om te kiezen voor een aanbieder uit eigen omgeving. Ook bieden verschillende aanbieders verschillende soorten nazorg aan. Sommige aanbieders kunnen wat kluswerkzaamheden uitvoeren voor een extra bedrag. Hierbij kan gedacht worden aan schilderwerk, reinigen, en onderhoud van de tuin. Daarnaast bieden sommige bedrijven zogenaamde spoedontruimingen aan. Hierbij wordt het, zoals de naam al suggereert, zo snel mogelijk gedaan. Vaak wordt er wel een toeslag voor gerekend. Ook is het van belang om te kijken of het bedrijf in kwestie aanbiedt waar jij naar zoekt. Er zijn bedrijven die het allemaal doen, maar sommigen zijn gespecialiseerd, bijvoorbeeld in het opruimen van een vervuilde woning.