Basistips voor interieur design

In dit artikel bespreken we interieur tips voor mannen. Want mannen willen ook een gezellig huis waar ze zich thuis voelen, wat naar hun smaak is ingericht en waar ze mensen over de vloer kunnen krijgen. Veel mannen weten niet echt waar ze moeten beginnen met hun smaak. Daarom vind je hier een aantal basistips rondom het interieur.

Begin klein en bouw op

Mannenwoningen moeten het gevoel hebben dat ze verzameld zijn in plaats van versierd. De manier waarop je een huis inricht is anders dan de kledingkast. Kleding is behoorlijk trendy en seizoensgebonden, maar een huis is iets dat je in de loop van de tijd ontwikkelt en opbouwt, Een goed meubel kan een leven lang mee te gaan. Toch is er ook verandering in het spel – het is een werk in uitvoering dat nooit kan worden voltooid. Alles wat je koopt, moet echt een investering zijn voor de lange termijn, niet iets dat je aan het einde van het seizoen gewoon op de stoep zet. Dat betekent investeren in dingen die tijdloos en duurzaam zijn, kwaliteit speelt daar ook een grote rol in. Het moet duurzaam zijn en het moet lang meegaan.

Persoonlijke stijl

Als je garderobe ontwikkeld is naar je persoonlijke stijl, zijn er zeker manieren om dat naar je inrichting te vertalen. Als je een traditionele kledingstijl hebt kun je warme en rauwe elementen zoals donker hout en materialen die na verloop van tijd patina zullen krijgen, zoals messing, koper of zelfs leer gebruiken in je interieur. Als je meer een schoon en eigentijds type bent, kun je natuurlijk moderne meubels kopen, die vandaag net zo stijlvol zijn als 50 jaar geleden. Zoek naar strakke lijnen en scherpe hoeken over afgeronde randen. Het gaat ook om de plaatsing in de ruimte – je wilt waarschijnlijk minder spullen als je meer minimalistisch bent – meer kracht, niet over-decoreren of over-meubileren, maar echt vasthouden aan de essentie.

Accessoires

Mannen kopen over het algemeen dingen die we eigenlijk van plan zijn te gebruiken – een overigens goede gewoonte, behalve als het gaat om het inrichten van je huis. Natuurlijk heb je een plek nodig om te zitten en een plek om je koffiemok neer te zetten, maar je huis ziet er niet compleet uit zonder een paar volledig functionele, decoratieve objecten. Gebruik kleine, sculpturale items zoals houten tribale beeldjes, misschien een wereldbol en zelfs een dierenschedel. Gewoon accessoires die je zelf mooi vindt en bij je stijl passen. Denk niet alleen aan meubels maar ook aan dingen zoals gordijnen. Kies bijvoorbeeld voor neutrale dakraam rolgordijnen voor je slaapkamer.