Bescherm je kind ook binnen tegen de zon

Niet veel mensen zijn ervan op de hoogte, maar als moeder bijvoorbeeld let je er constant op: zonlicht. Heeft mijn kleine wel genoeg gedronken? Moet de zonnekap over de buggy? Wanneer heb ik voor het laatst goed gesmeerd met zonnebrand? In de zomer zijn dit soort vragen niet te voorkomen. Als ouder ben je continue in de weer met het welzijn van jouw kind, dat zullen jullie waarschijnlijk ook wel herkennen.

Maar niet alleen buiten is het belangrijk om jouw schat te beschermen tegen de zon. Ook binnen is het net zo belangrijk. Benieuwd waarom en wat je er tegen kunt doen? Lees dan snel verder!

Risico’s van de zon binnen huis

Je staat er misschien niet bij stil, maar binnen loopt jouw kleintje net zo veel risico als buiten om beschadigd te raken door de felle zonnestralen die ’s zomers schijnen. Zeker wanneer je een woning hebt waarin veel licht naar binnen komt.

Binnen het huis is het namelijk zo dat de ramen zorgen voor een vergroot glas effect. Hierdoor worden de zonnestralen die binnenkomen extra fel. Let daarom altijd goed op of jouw kind niet te veel in de zon zit, ook binnen.

Hoe hou je deze zonnestralen tegen?

Deze kan je buiten houden door bijvoorbeeld binnenzonwering te installeren. Dit voorkomt al een groot deel de schade die kan worden aangebracht door fel licht en straling. Je hebt hier verschillende varianten in. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het ophangen van een mooie set plisségordijnen, maar kan je ook kiezen voor een rolgordijn. Er zijn eindeloos veel varianten. Neem eens een kijkje op de website van Ventana, misschien dat je een type vind dat helemaal bij jouw stijl past!

Als je liever veel buiten komt met jouw kindje, kan je hem of haar ook goed beschermen door altijd shirtjes met lange mouwtjes en een hoedje te laten dragen in de zomer. Hierdoor voorkom je dat de zonnestralen direct op het tere huidje terecht komen en zal de schade die wordt aangebracht wat geringer zijn. Op het moment dat je veel in de tuin zit met jouw kindje, dan is het een goed idee om even terug te komen op die zonwering van hierboven. Je kunt namelijk ook zonwering voor buiten laten aanbrengen. Net zoals zonwering voor binnen heb je hier tal van mogelijkheden om de buitenruimte te voorzien van een lekker stukje schaduw waar jij en jouw gezinnetje heerlijk kunnen spelen en genieten van het lekkere buiten weer. Wacht niet langer en bestel ze nu!