Een lichaam om trots op te zijn

Je hele leven moet je met je lichaam doen. Om de een of andere reden, zijn we er vaak heel ongelukkig mee. Dat komt onder andere door de media. Maar zolang je lijf gezond is, is het goed. Maar goed, je wilt je er natuurlijk ook goed in voelen. Als je een beetje uit vorm bent geraakt, kan het je persoonlijk helpen om weer in vorm te komen, daardoor kan je je beter voelen. In deze blog vertel ik je daar meer over, lees je mee?

Als je je maar goed voelt

Er is geen ideaal soort lichaam, zolang het gezond is, is het ideaal. Maar toch kan het zo zijn dat jij je meer zelfverzekerd voelt in een bepaalde vorm. Het kan ervoor zorgen dat jij met meer liefde naar je lichaam kijkt maar ook dat je je over het algemeen goed voelt.

Wat voeding en sport met je doet

Als je je structureel slecht voelt, kan dit namelijk te maken hebben met een tekort aan beweging en gezonde voeding, dat heeft veel invloed op je gemoedstoestand. Door frisse en gevarieerde voeding, voel je je energieker. Ook sporten kan helpen. Voor veel mensen is dit een grote drempel en als je net begint, kan het ook voelen als een verschrikkelijke activiteit. Maar als je het langer doet en erin verbetert, wordt het steeds leuker en je zal merken dat het veel voldoening geeft.

Motivatie door resultaat

Zoals ik al zei, is het genoeg motivatie wanneer het steeds makkelijker gaat. Maar de ultieme motivatie komt van het verschil dat je merkt in de spiegel en als je langer kan rennen, zwaardere gewichten kan tillen, etc. oftewel, als je resultaat aan het boeken bent. Want niet alleen wordt het dan leuker en makkelijker, je ziet ook dat het harde werk zijn vruchten afwerpt. Je behaalt je doelen en doet het dus niet voor niets, dat doe je sowieso niet maar het kan wel zo voelen als je net begint en alles zwaar voelt. Om je een beetje op weg te helpen, kan je gebruik maken van whey protein. Dit zorgt ervoor dat je spieren zich goed kunnen herstellen na een sportsessie. Wil je graag afvallen? Overweeg dan fatburners.

Een nieuw hoofdstuk

Het is heel makkelijk om snel weer in een slechte gewoonte te vervallen, een nieuwe gezonde gewoonte opbouwen is veel moeilijker. Toch is bewezen dat het maar een maand kost om een gewoonte op te bouwen. Dat betekent niet dat het daarna appeltje- eitje is maar wel dat je veel makkelijker aan de slag gaat.