Je huis mooi versieren tijdens de feestdagen

Tijdens de donkere dagen smakken wij met de familie naar gezelligheid en warmte. Je huis versieren met accessoires is het leukste om te doen. De kerstboom optuigen en de lichtjes ophangen. Het zijn geen feestdagen zonder accessoires. Kies voor een glanzende decoratie met spiegelende schalen of metalen ornamenten. De weerkaatsing van een kaas- of sfeerverlichting zorgt voor die extra feestelijke sfeer. Bij het optuigen van de boom haal je al het moois van zolder of uit de kelder en begin je met versieren. Het is een mooi en fijn moment in het jaar, samen met de familie.

De kerstboom optuigen, hoe doe ik dat?

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen manier bij het optuigen van een kerstboom. Sommige families hebben een neppe boom en sommige kiezen liever voor een echte. Vaak omdat de geur zo fijn in huis is. De beste volgorde om je kerstboom te versieren is: eerst de lampjes erin hangen, dan de slingers, dan de kerstballen en daarna andere versieringen. Het is verstandig om eerst te beginnen met de lampjes, omdat het daarna bijna onmogelijk is om deze nog mooi in de boom te verwerken wanneer de kerstballen er al in hangen. Wanneer je boom hoger dan 1 meter is, gebruik je vaak 200 lampjes. Is je boom hoger dan 2 meter? Gebruik dan 350-400 lampjes. Een tip, zorg ervoor dat je de lampjes ver genoeg in de boom duwt om wat meer diepte te creëren. Het leukste is om met de kerstballen bovenaan te beginnen en zo naar beneden te werken. Anders stoot je misschien eerder die prachtige kerstballen uit de boom. Zodra alle ballen en lampjes erin hangen, zal er ook een kerststal onder de boom komen te staan. De kerststal is een traditie en mag niet ontbreken onder de kerstboom. Alle figuren zoals Jezus in de kribbe, Maria, Jozef, de schaapjes en de os en de drie koningen horen er allemaal bij.

Kerst met de familie

Nu de kerstboom en je huis helemaal zijn versierd, is het eindelijk tijd om de familie uit te nodigen en heerlijk samen te gaan dineren. De traditie houdt al 20 jaar stand, dat we ieder jaar op dezelfde dag samen komen om heerlijk met elkaar te zijn. Het fijne aan kerst is dat iedereen even vergeet wat hij of zij allemaal heeft meegemaakt en gewoon in het nu leeft. De sfeer, gezelligheid, dierbare mensen om ons heen, is waar kerst allemaal om draait. We halen herinneringen op van vroeger en hebben het gezellig met elkaar.