Mobiel gamen hoeft niet op de mobiel

Onderweg kan je het beste niet op je mobieltje zitten als je je energie wilt besparen. Tegelijkertijd kan je je al snel vervelen. Je hebt als je nu in het OV zit rust. Je kan van alles doen. Misschien ga je wel Nintendo DS kopen? Dan kan je helemaal opgaan in die klassieke Pokémon DS games. Vooral het vroegere brengt heil.

Gamen

Zoals eerder gezegd, een handheld console is een goede manier om te blijven spelen. Naast de Pokémon spelletjes heb je van alles om de tijd mee door te brengen. Zeker voor de lange ritten zijn de DS spellen veel beter dan de alternatieven op je mobiel. Ik zie deze optie als superieur qua kwaliteit als mobiel vervanging.

Ipod

Deze had ik toevallig nog liggen. Maar dit is natuurlijk een goede manier om niet je mobiel aan te wenden. Het was wel even wennen om niet gewoon je Spotify playlist aan te zetten. Maar de eerste rit was meteen nostalgisch. Ik luisterde naar de laatste hitjes die ik erop gezet had. Ik merkte dat mijn smaak flink veranderd is in de tussentijd. Eenmaal terug heb ik deze tijdcapsule keurig een backup gegeven. Vervolgens was het een werkelijk selectieproces. Het dwingt je weer terug naar vroeger te gaan als het gaat om muziek selectie. Meestal kies ik een album uit om naar te luisteren als ik ergens naar toe ga. Een heel album is echter wel veel om erop te zetten, dan kies ik liever een echt goede track uit. Het dwingt me kritischer te kijken naar welke nummers ik nou echt leuk vindt en welke ik maar luister omdat ze toevallig langskomen. Hiermee is mijn oude Ipod een soort van hitlijst.

Boek

Een boek is een goede manier om de tijd te verdrijven. Zelf lees ik nu De Plaag van Camus om deze tijden toch beter te begrijpen. Maar na deze zware kost heb ik een doktersroman op de planning staan. Het voordeel van een boek naar mijn ervaring is dat je er veel rust van krijgt. De hele tijd kijken naar een scherm doet toch iets met je ogen. Zelf heb ik nooit echt lekker kunnen lezen op mijn telefoon. Een E-book is dan toch net te klein op ze een scherm. Ook geeft een boek me een gevoel van vooruitgang. Je maakt concreet voortgang, en elke keer als je je boekenlegger erin legt voelt het alsof je iets gedaan hebt tijdens je rit.