Op vakantie met kinderen in eigen land

Ook moeders hebben vakantie nodig. Maar als je op vakantie wil met kinderen is het vaak niet zo handig om urenlang in de auto of in een vliegtuig te moeten zitten. Gelukkig zijn er hartstikke leuke vakantiebestemmingen in Nederland. Lees hier meer over kamperen, vakantiehuisjes, op vakantie met de trein en een bezoekje aan de zee.

Kamperen

Een camping hoeft niet duur te zijn en het is reuze gezellig. Er zijn veel campings in Nederland waar je terecht kunt met kinderen. Zo zijn er veel accommodaties die activiteiten aanbieden voor kinderen, denk bijvoorbeeld aan sport en spel. We weten allemaal dat het weer in Nederland wisselvallig kan zijn. Zoek daarom naar een camping overdekt zwembad om te voorkomen dat de kids de hele dag verveeld zijn als het regent! Veel campings liggen in mooie natuurgebieden waar je kunt wandelen en kunt genieten van de rust.

Vakantiehuisje

Verblijf je liever in een huisje in plaats van een tent? Verblijf dan in vakantiepark veluwe met zwembad. Het voordeel hiervan is dat je in het huisje gewoon makkelijk je eigen maaltijden kunt koken en kunt genieten van het comfort. Kies een locatie waar je voldoende leuke dingen te doen hebt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook vakantiehuizen met dieren, dit zullen de kinderen helemaal geweldig vinden. Ga voor een vakantiehuis in de omgeving van Apeldoorn en neem je kinderen een dagje mee naar pretpark Julianatoren.

Pak de trein

Niet iedereen heeft een auto of zin om erg lang naar de bestemming te rijden. Waarom dan niet gewoon de trein pakken? In de zomer heb je vaak veel voordeelkaarten waarbij je gebruik kunt maken van een gereduceerd tarief. Zo kun je bijvoorbeeld ook een dag onbeperkt reizen voor een vast bedrag. Leuk als je een dagje naar een pretpark of dierentuin wil met je kinderen, maar ook erg handig als jullie wat langer weggaan. 

De zee

In de warme maanden is het strand altijd een goed idee. Zandkastelen bouwen, in de golven springen en lunchen in het zand zijn leuke activiteiten voor kinderen. En jij kunt even helemaal tot rust komen terwijl je een kleurtje krijgt.

Conclusie

Of je nu gaat kamperen of een vakantiehuisje kiest; het is fijn om er even uit te zijn. Pak ook eens de trein om even niet te hoeven rijden naar de bestemming. In de zomer is een Hollandse strandvakantie ook een erg goed idee voor jong en oud.