Waarom is het voor veel bedrijven handig om gebruik te maken van cross docking?

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf beter te laten presteren. Dat is logisch, want alleen op die manier kun je voorkomen dat je concurrenten je voorbij streven. Niemand wil ingehaald worden door zijn of haar concurrenten en daarom is het verstandig om je hier op te blijven focussen. Echter, je moet dit wel op een slimme manier doen. Zo kun je namelijk voorkomen dat je geld uitgeeft aan ‘verbeteringen’ voor je bedrijf, waarvan later blijkt dat er eigenlijk niets door wordt verbeterd. Dit komt wel eens voor. 

 

Wanneer je op zoek bent naar een manier om je bedrijf beter te laten presteren, is het van belang dat je weet waar je naar moet zoeken. Het is dan slim om te kijken naar welke processen binnen je bedrijf het hardst toe zijn aan verbetering. Ook is het verstandig om te letten op welke ongemakken jouw personeelsleden ervaren wanneer zij hun werk uitvoeren. Op die manier kom je er achter waar je je het best op kunt focussen. Cross docking kan voor transportbedrijven bijvoorbeeld een manier zijn om ervoor te zorgen dat je bedrijfsresultaat beter wordt. 

 

Wat is cross docking?

Er zijn erg veel transportbedrijven in Nederland. De meeste van deze bedrijven voeren al hun werk alleen uit en werken vrijwel niet samen met andere bedrijven. Echter, het kan erg verstandig zijn om dit wel te doen. Als je bijvoorbeeld een vracht moet afleveren in een grote stad, kost dit je erg veel tijd. Daarom kan het een goed idee zijn om gebruik te maken van cross docking transport. Je schakelt dan een ander bedrijf in voor het afleveren van de vracht op de plaats van bestemming. Iemand die voor jouw bedrijf werkt, brengt de vracht dan naar dit bedrijf toe en de rest wordt allemaal door hen geregeld. Het scheelt jouw chauffeurs ontzettend veel tijd en moeite om de laatste kilometers naar en in een grote stad niet zelf te hoeven afleggen. 

 

Waarom is het een goed idee om gebruik te maken van cross docking?

Als ondernemer wil je dat je bedrijf zo efficiënt mogelijk te werk gaat. Het is niet efficiënt om je chauffeur zelf een grote stad in te laten gaan aangezien je hier met een vrachtwagen vaak erg veel vertraging op kunt lopen. Daarom is het een stuk fijner om de vracht die in een stad moet worden afgeleverd achter te laten bij een opslag Den Haag zodat je de laatste kilometers niet zelf hoeft af te leggen. De chauffeur die deze vracht aflevert kan dan direct weer aan de slag met een nieuwe vracht.