Beste winterse landen voor vakantie

Wanneer we aan vakantie denken, denken de meesten van ons aan warme landen, tropische landen en natuurlijk Zuid-Europese landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. Maar aangezien de winters in Nederland vaak winderig, miezerig en koud zijn zonder dat we mooie witte kersten krijgen houden we ook van wintersport. De meest populaire vakantiebestemmingen in de winter voor Nederland zijn landen zoals Oostenrijk, Zwitserland, en Frankrijk. Daar liggen de Alpen en kunnen we heerlijk skiën. Maar er zijn natuurlijk nog andere winterse bestemmingen voor diegenen die niet de piste op willen maar wel mooie winterse landen willen bezoeken. In dit artikel bespreken we deze mooie winterse vakantiebestemmingen.

Moskou

Maar voordat je naar een koud land gaat heb je natuurlijk wel heerlijke warme kleding nodig. Een goed kledingmerk dat fantastische winterse kleding maakt is Moscow kleding. Dit kledingmerk heeft dan ook dezelfde naam als de eerste winterse locatie die we gaan bespreken, Moskou. De hoofdstad van Rusland is gigantisch koud maar ook heel bijzonder om te bezoeken en een goede winterse locatie. Het is natuurlijk ondergedompeld worden in een hele andere cultuur en daarnaast is er prachtige architectuur. Om Moskou te kunnen bezoeken zul je wel wat dingen moeten regelen qua visums.

IJsland

IJsland is een van de meeste fantastische winterse locaties om te bezoeken in de wereld. Dit eiland met haar kleine bevolking heeft een van de mooiste winterse landschappen in de gehele wereld. Natuurlijk is het koud in IJsland maar er zijn vele manieren om warm te blijven. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige overnachtingslocaties waar je via het dak naar de prachtige sterrenhemel en soms zelfs het noorderlicht kunt kijken. Terwijl je lekker warm binnen zit, mogelijk bij een knapperend haardvuur. Daarnaast zijn er ook vele ‘hotsprings’. Dit zijn natuurbaden die door de onderliggende vulkanische activiteit worden opgewarmd. Je kunt daar dus heerlijk in relaxen en warm zijn terwijl je toch buiten bent en het landschap kunt bewonderen. Daarom is IJsland onze favoriete locatie.

Noorwegen

Soortgelijk aan IJsland hebben we in Noord-Europa natuurlijk ook Noorwegen. Noorwegen is beroemd voor zijn fjorden en prachtige landschap. Maar er zijn ook vele fantastische steden te bezoeken waar je bijvoorbeeld kunt shoppen en uitgaan. Noorwegen is een rijk en welvarend land en daarom is er veel luxe. Als je toch dieper de natuur en de kou in wilt kun je verder reizen naar het Noorden van het waar het rustiger is en de landschappen uitgestrekter zijn. Dit zijn een paar van de beste winterse vakantielocaties voor mensen die niet op wintersport willen.