Verzamelwoede

magneetborden

Mijn vriend en ik zijn een gek duo. Allebei hebben we een verzameldrang. Maar het is niet dezelfde verzameldrang…

Magnetengekte

Zelf houd ik van magneten. Magneten zijn nog altijd mijn favoriete souvenir om mee terug te nemen van een geslaagde reis. Iedere magneet heeft zijn eigen verhaal, en wanneer gasten over de vloer komen is iedere magneet dus ook een goede gespreksstarter. Mijn vrienden zijn zodoende ook op de hoogte van mijn verzameldrang. Regelmatig brengen ze magneten voor mij meet uit de gekste hoeken van de wereld.

Dat betekent dat ik in de loop der jaren flink wat magneten heb verzameld. Om precies te zijn, 68 stuks. Gezien mijn koelkast niet langer in de keuken staat, maar afgezonderd in de bijkeuken, was het tijd om eens mooie magneetborden uit te zoeken.

In mijn zoektocht naar een geschikt magneetbord, kwam ik er achter hoe groot het aanbod wel niet is. In principe hoeft een magneetbord eigenlijk niet meer te doen dan magneten aantrekken, maar het zal je verbazen hoe veel verschillende magneetborden er op de markt zijn. Van hippe designer-borden tot schoolborden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een magneet- en whiteboard in een. Zo kan ik naast iedere magneet ook opschrijven waar de magneet vandaan komt!

Jungle in huis

Mijn vriend verzamelt heel wat anders, namelijk planten. De plantenmarkt lijkt enorm in populariteit toe te nemen. Niet alleen heeft hij een legioen aan planten in huis staan, ook verzamelt hij kennis over kamerplanten in de vorm van boeken. Het onderhoud van onze jungle is dan ook een vak apart, en dat laat ik maar al te graag aan hem over. Zelf heb ik namelijk niet echt groene vingers. Hij vertroetelt zijn planten alsof het kinderen zijn, en kan vol lof vertellen hoe hij een stekje heeft laten opgroeien tot een volwassen plant die op zijn beurt weer nieuwe stekjes maakt.

Laatst nam hij me mee naar een planten asiel. Zoals de naam al suggereert, is dat een plek waar je planten kan brengen als die niet langer in huis passen, en ook gratis weer planten mee kan nemen. Er zit vaak een heel netwerk aan planten fanatiekelingen achter zo’n plantenasiel, want het wordt vaak gerund door vrijwilligers. Het is dus een hele sociale bedoeling. Hij zit er aan te denken zelf een plantenasiel aan huis te beginnen, die dan eens in de twee weken op een vrijdagmiddag een paar uurtjes opent. Dan mogen mensen een plantje mee nemen in ruil voor een magneet die zij meebrengen. Goede deal, toch?