Creëer jouw ideale tuin

Een huis met een tuin is echt niet zo gewoon als je zou denken. Er wonen genoeg mensen op de wereld die niet eens een tuin hebben, maar alleen een balkon. Natuurlijk heb je ook juist weer die mensen met belachelijk grote tuinen of zelfs een heel weiland achter hun huis hebben. Dit vind ik echt geweldig, maar helaas zal ik het bij mij thuis moeten doen met een tuin van ongeveer 24 vierkante meters. Ook niet eens zo verkeerd trouwens! Ik heb achterin de tuin een heerlijk grote loungebank waar je in de zomer lekker kan hangen. In de avond, vooral met de nazomer, kan ik lekker een vuurtje aanmaken met onze schattige kleine houtkachel. Ik kan je vertellen dat een houtkachel een gezellige sfeer geeft en de geur van hout vind ik persoonlijk ook erg lekker. Maar, wat echt niet kan ontbreken, is een tuinset!

De bedoeling van een tuinset

Tuinset is het begrip voor een tafel met een kring stoelen eromheen. Dat maakt het dus een ‘set’. Dat betekent niet meteen dat je maar uit een type tuinset kan kiezen. Je kan het ook combineren. Kies bijvoorbeeld donkergrijze stoelen met een houten tuintafel. Of doe eens gek en neem allemaal compleet verschillende stoelen. Een tuinset is meestal voordeliger dan het kopen van losse tuinmeubelen. 

Een plek voor eten en sociale gelegenheden

Een tuinset kan ook erg leuk zijn voor wanneer er bezoek langskomt. Zeker in de lente en zomermaanden zal je waarschijnlijk vaker buiten dan binnen willen zitten. Denk bijvoorbeeld aan visite tijdens verjaardagen of gewoon als er oude vrienden op bezoek komen en je wilt gezellig buiten zitten. Dan is het denk ik wel fijn als je een sterke tuinset buiten hebt staan. O ja, het is trouwens ook wel fijner als je niet al te lichte tuinstoelen neemt. Het ligt er namelijk een beetje aan hoe recht de grond onder de stoelen is. Ik heb namelijk een paar plastic stoelen in mijn op een stenen grond. Dus soms heb ik wel eens dat ik steeds heen en weer wiebel. Dat vind ik zelf nog irritant. Gelukkig zijn de stoelpoten wel hol van binnen. Dat zorgt ervoor dat het meer in evenwicht staat. 

Niet alleen maar voor de standaard tuin

Als je al stoelen kan neerzetten op je balkon, is het ook mogelijk om een kleine tuintafel met een paar stoelen neer te zetten. Sterker nog, wie zei dat je geen tuinset kan kopen voor je balkon. Tuurlijk is het fijn als je een beetje ruimte hebt om te zitten, maar een balkon heeft anderzijds ook een gezellig effect. Zit je met je balkon naar het westen? Dan kan je ‘s avonds de zon zien ondergaan onder het genot van een wijntje!