De perfecte omgeving voor iedere fles wijn

wijnkoelkast

Je staat in de keuken en bereid een lekker diner voor, omdat je familie straks voor de deur staat. Je familie houdt wel van een goed glas wijn tijdens het avondmaal en daarom wil je ze graag een lekker en goed glas wijn schenken. Dan is er niets handiger dan dat je een wijnkoelkast in huis hebt. Een wijnkoelkast, ook wel wijnklimaatkast of wijnkast genoemd, is een must voor elke wijnliefhebber. Deze zorgt er namelijk voor dat je wijn op de juiste temperatuur kan serveren en daarnaast blijft de wijn ook langer goed. Handig wanneer de fles niet in één keer leeg wordt geschonken. 

Hoe werkt een wijnkoelkast?

In veel huishoudens worden witte wijnen en rosé in de koelkast bewaard. Eigenlijk is een wijnkoelkast ook een koelkast maar deze is net iets luxer. Het verschil met een wijnkoelkast, of een wijnklimaatkast, is dat je ook goed rode wijnen kunt bewaren. In een wijnkoelkast heeft namelijk een constante temperatuur. Hierdoor blijft de wijn langer goed op smaak en kan de fles langer bewaard worden. Afhankelijk van de grootte van je wijnkoelkast kan het verschillen hoeveel flessen erin passen. Ook bestaan er kasten met twee zones. Bij een wijnkoelkast met twee zones kunnen beide zones afzonderlijk van elkaar ingesteld worden. In zo’n geval kun je dus ook je rode wijnen bewaren in een klimaatkast, waardoor je de wijn op de juiste temperatuur drinkt en deze extra goed smaakt

Welke wijnkoelkast moet ik kopen? 

Het is duidelijk dat je familieleden echte liefhebbers zijn van kwalitatief goed eten en drinken. Wanneer er iemand over de vloer komt vind je het heerlijk om wat lekkere hapjes te serveren met een goed glas wijn ernaast. Vaak heb je standaard wel een aantal flessen wijn in huis en dit zorgt ervoor dat je wijnen alleen al erg veel ruimte in beslag nemen in je gewone koelkast. Je neemt je voor om een wijnkoelkast aan te schaffen, zodat je ruimte overhoudt in je regulier koelkast. Je vraagt je af welke wijnkoelkast je moet aanschaffen en gaat op onderzoek uit. Het resultaat is dat er veel verschillende wijnkoelkasten zijn van verschillende merken. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, zoals capaciteit en budget, kun je zelf kiezen welke het beste bij je past. 

Waar moet ik op letten bij een wijnkoelkast?

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wat de capaciteit van je wijnkoelkast moet zijn; drink je dagelijks een glas wijn in gezelschap of drink je alleen in het weekend een glas. Iemand die minder vaak wijn drinkt, maar wel van wijn houdt, zal misschien een kleinere en goedkopere wijnkoelkast in huis hebben dan regelmatige wijndrinker. Ten tweede kun je erop letten hoe energiezuinig een dergelijk apparaat is. De ene koelkast zal meer energie vreten dan de andere koelkast. Bijvoorbeeld: koelkast A heeft een capaciteit van 40 flessen en led verlichting binnenin. Koelkast B heeft een capaciteit van 12 flessen en geen verlichting. Je kunt nagaan dat koelkast A meer energie verbruikt dan koelkast B. Tot slot kun je ook bedenken of je een koelkast wilt met twee zones voor zowel witte en rode wijn of niet. 

Wine flies when you’re having fun!

Je wijnkoelkast staat inmiddels in huis en je hebt gekozen voor de beste wijnkoelkast die goed past bij jouw voorkeuren. Schenk de wijn maar in, het diner kan beginnen!