De oplossing voor jouw lichaam

Je hele leven draag je jouw lichaam met je mee. Over de jaren heen kunnen er mankementen ontstaan en ook slijtage kan je niet uit sluiten. Hierdoor kunnen lichamelijke functies minder worden en dit kan het leefplezier verminderen. Gelukkig is er voor veel van dit soort klachten hulp en kan je jouw lichaam op verschillende manieren een beetje helpen. Zo voel jij je ook beter. Lees je mee?

Een soepele en sterke huid

Je huis krijgt een hoop te verduren. We dragen kleding die ertegenaan schuurt, stoten onze huid, lopen krassen op en ook de emoties zijn door de jaren heen op ons gezicht getekend. Gelukkig kunnen we onze huid een handje helpen door een crèmepje regelmatig op te smeren en het zo soepel en sterk te houden door het te voeden

Voor de mobiliteit

Ook als het gaat om de mobiliteit hebben we vaak op den duur te maken met slijtage, bijvoorbeeld aan de gewrichten. Fysio kan soms al verlichting bieden net zoals bepaalde medicijnen, soms kan het de problemen zelfs oplossen. Anders kunnen hulpmiddelen zoals krukken en rollators ondersteuning bieden en daardoor de mobiliteit op een prettige manier vergroten.

Dat heb je goed gezien…

Ook qua zicht kan het allemaal achteruitgaan. Dit gebeurt voor veel mensen al op jonge leeftijd. Tijd dus om langs de opticien te gaan voor een oplossing. De opticien meet je zicht en kan dan een oplossing bieden in de vorm van een bril of lenzen. Soms kunnen je ogen ook gelaserd worden om het probleem op te lossen.

…en gehoord

En zoals er oplossingen zijn voor je zicht, zo zijn die er ook voor je gehoor. Daarvoor ga je niet naar de opticien maar naar de audicien. De audicien kan ook bij je aan huis komen, dat is een dienst die OogvoorOren aanbiedt. Zij kunnen kijken naar een toepasselijk hulpmiddel voor jou, zoals een gehoorapparaat. Door de service van een audicien kan je zien wat het probleem is en kun je ook snel op zoek naar een oplossing, met een audicien aan huis hoef je dus niet eens de deur uit. Heel handig als je bijvoorbeeld niet heel mobiel meer bent en de hulpmiddelen daarvoor niet genoeg ondersteuning bieden voor het zelfstandig op pad gaan naar een audicien in de stad.

Een helpende hand

Als je merkt dat je lichaam wat meer hulp nodig heeft, kan je naast dit soort hulpmiddelen ook kiezen voor extra hulp gedurende de gewone dag, bijvoorbeeld hulp in de huishouding. Kijk naar wat jij goed kan gebruiken en welke diensten of middelen bij jou passen.