Een lange reis met de hond

De hond is voor veel mensen hun beste vriend, het is een volwaardig familielid en dat betekent dat je viervoeter ook meegaat op tripjes, zelfs als die tripjes wat verder weg zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat de reis voor je maatje ook prettig is? Waar moet je op letten en wat kan je regelen? In deze blog vertel ik je daar wat meer over. Lees je mee?

Fijne plek in het vervoer

Allereerst is de manier van vervoer een goed punt. Als je met de auto of de trein reist, is het prettig als de hond een plek heeft waar hij of zij kan gaan liggen. Neem een kussen of deken mee voor een zachte ondergrond. Niet alleen ligt dit voor de hond lekkerder, het geeft ze ook het idee dat er een plek voor hen is en vooral in de trein zorgt dat ervoor dat ze niet willen gaan rondstruinen.

Genoeg pauzes en plezier

Reis je met een hond dan moet je wat tijd bij de reistijd optellen. Je moet namelijk om de zoveel tijd stoppen zodat de hond even de benen kan strekken en een plas kan doen. Dat maakt de reis voor jou fijner omdat je je geen zorgen hoeft te maken voor ongelukjes maar vooral ook voor de hond omdat er rekening gehouden wordt met hem of haar. Daarnaast raad ik tijdens een langere reis, denk aan reizen die langer dan 6 uur duren, ook aan om een moment te nemen om even met de hond te bewegen en te voorzien in wat plezier. Ga de snelweg af als je met de auto reist en parkeer de auto in een woonplaats waar je in het park even met de bal kan gooien. Dat wordt enorm gewaardeerd.

Op de plaats van bestemming

Als je eenmaal aankomt, is het goed om op de hoogte te zijn van de regels daar rondom honden. Hier kun je eventueel dus ook al op voorbereiden voor vertrek. De standaarddingen als een halsband hond en een riem mogen niet vergeten worden maar in bepaalde landen gelden voor sommige rassen nog aanvullende regels.

Speciaal extraatje voor de hond

En als jouw hond het dan zo goed gedaan heeft tijdens de trip mag dat natuurlijk ook beloond worden. Waai lekker uit op het strand, ga het bos in en geef een extra koekje die dag, dat heeft je maatje dan wel verdiend.