De volgende stap: Indonesië

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met rondreizen te maken over de hele wereld. Soms samen met mijn ouders, en soms alleen. Alleen reizen heeft zijn voor- en nadelen. Ik vond het altijd wel gezellig als er iemand mee ging op reis. Dit jaar ga ik naar Indonesië, samen met mijn partner Jasper. Hij heeft het liefde voor reizen ook gevonden en daarom gaan wij samen op avontuur.

Waar begin je?

Een rondreis hoef je niet per se voor te bereiden, het is alleen handig om te weten waar je heen gaat. Vaak is het heel simpel door je rugzak om te doen en te gaan rondvragen. Zo kom je toch vaak op de meest bijzondere plekjes van de bestemming. Jasper en ik hebben er zin in. Rondreis Indonesië. Het stond al langer op mijn bucketlist.

Op google ben ik gaan zoeken naar de mooiste plekjes van Indonesië. Ik vind het altijd erg fijn om de route een beetje uit te stippelen. Dit is handig voor de vluchten van en naar Indonesië. Ik merk dat ik alle leiding neem en Jasper op sleeptouw neem.

Tijd om te gaan!

Het is eindelijk zo ver. Jasper en ik worden afgezet op Schiphol en wij zijn klaar voor een 17 uur durende vlucht. Het wordt een lange tocht, maar dan heb je ook wat.

Met onze zware rugzakken stappen wij het vliegtuig in. De reis begint nu pas echt. We maken onwijs veel foto’s om dit later als herinnering terug te kunnen zien.

Onze vlucht brengt ons naar het eiland Java, waar we vanuit daar met een boot richting Bali varen. Hier vervolgen wij onze reis en hopelijk komen wij terecht op de Gili eilanden. We stappen op de fiets, rijden langs de rijstvelden, door de jungles en eindigen op een hemels wit zandstrand waar we kunnen snorkelen.

Onvergetelijk

Indonesië is een van de mooiste rondreizen die ik heb gedaan. Het heeft mij veel verschillende culturen laten zien. Ik ben verliefd geworden op de mensen. De gastvrijheid is onmeetbaar. Jasper en ik zij nu onderweg naar huis maar kijken vol trots terug op deze onvergetelijke reis. We zijn zelfs al aan het kijken wanneer we teruggaan. Tijdens de reis hebben we ontzettend lieve mensen ontmoet, vooral Australiërs. Het lijkt ons leuk om de ontmoeting nog een keer te laten plaatsvinden.

Het weer in Nederland is niet om aan te zien. De regen en kou komen ons tegemoet. Doe mij maar dat heerlijke tropische weer. Ik kan er wel aan wennen.