Werken aan je lijf bij Yoga Zaandam

Yoga is voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, stijf of juist heel lenig, ook jij kunt aan je lijf werken met yoga-oefeningen. Maar waar begin je? Zet je gewoon een filmpje aan en doe je na wat er gedaan wordt? Of meld je je aan bij Yoga Zaandam voor de echte yoga-ervaring? Ik zou altijd kiezen voor de tweede optie. Je beweegt dan onder begeleiding van zeer kundige medewerkers en weet dus zeker dat je de verschillende houdingen en oefeningen goed uitvoert. Dit verkleint de kans op blessures aanzienlijk. Yoga Zaandam is een laagdrempelige instelling. Je hoeft niet heel lenig te zijn of ervaren. Nee, bij Yoga Zaandam kan iedereen op zijn eigen niveau kennis maken met yoga. Het is immers geen wedstrijdje, je doet dit voor jezelf.

Yoga Zaandam werkt in groepen

En dat kan wel eens een drempel opleveren voor iemand die graag wil beginnen maar niet durft. Zeg nou zelf, jij zou ook niet graag nieuw in een bestaande groep komen. Hier hebben ze een oplossing voor bedacht. Er zijn diverse groepen op verschillende dagen en tijden in de week. Je kunt aanhaken bij de groep waar jij je het meest op je gemak voelt. En dat is heel persoonlijk. Het hangt niet alleen af van de groep, maar ook van degene die de groep leidt. Zeker bij yoga is het van belang dat je je niet gegeneert voelt, ook als je, nogal bijzondere, houdingen moet aannemen.

Wat neem je mee naar de yogales?

Je neemt een (schone) handdoek mee en een bidon met water. Zorg dat deze bidon goed afgesloten kan worden. Dan wordt het geen waterballet als deze per ongeluk een keer omvalt. Je trekt comfortabele kleding aan. Wat je precies draagt, dat is aan jou. Voel je je fijn in losse kleding? Prima. Trek je liever iets straks aan? Ook prima. Je mag schoenen aan, maar alleen schoenen die niet buiten gedragen zijn. Over het algemeen wordt echter aangeraden om op blote voeten te werken. De resta van de materialen is aanwezig.

Schrijf je in een probeer het een keer

Zoals bij (bijna) iedere sport, kun je ook hier eens een gratis proefles meepakken. Gewoon om te zien of het iets voor je is. Aanmelden gaat heel gemakkelijk via de website en voor je het weet sta of zit je op een yogamatje en doe je oefeningen waar je eerder niet van had durven dromen. Dat is nog eens fijn werken aan je lijf!