Dit is wat jij moet weten over het verzamelen van Pokémon kaarten

De kans is groot dat jij wat hebt meegekregen over de kaarten van Pokémon die vandaag de dag voor miljoenen euro’s verkocht worden. Door de jaren heen zijn er steeds meer kaarten op de markt gebracht en is de vraag naar de kaarten flink toegenomen. Er zijn grote hoeveelheden verzamelaars en ook veel mensen die hun verzameling van kaarten verkopen online. Als jij van plan bent om Pokémon kaarten te verzamelen dan zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten. Daar kun je in dit artikel meer over te weten komen.

 

Verschillende soorten kaarten

Toen het spel Pokémon een aantal decennia geleden werd uitgebracht in Japan, was het nog maar een klein spel. Bijna niemand kende het spel en dit is nu compleet anders. Het eerste jaar van Pokémon zijn er kaarten geproduceerd in Japan op een relatief kleine schaal. Hier zijn de eerst collecties ontstaan en deze kaarten zijn vandaag de dag dan ook het meest waardevol. De kaarten van deze collectie zijn namelijk erg zeldzaam en er zijn nog maar weinig van deze kaarten die in een goede staat verkeren. Sinds dit jaar zijn er bijna elk jaar nieuwe Pokémon kaarten op de markt gebracht die jij allemaal kunt verzamelen. Als jij het spel wilt gaan spelen, is het fijn om veel kaarten te hebben, dit omdat dit de kans op winst voor jou vergroot.

 

Het kopen van kaarten

Als jij kaarten wilt kopen kun je dit op verschillende plekken doen. Zo kun je er onder andere voor kiezen om naar een winkel te gaan die tweedehands kaarten verkoopt. Daarnaast kun je ook van mensen op marktplaats kaarten kopen. Hier is de kans op zeldzame en dure kaarten groter dan in een winkel. De winkel zal namelijk de waarde van de kaarten die ze opkopen bekijken. Ook kun je ervoor kiezen om nieuwe kaarten te kopen. Dit kun je doen door pakketjes te kopen van 10 kaarten, maar je hebt ook boxen met grotere hoeveelheden kaarten. Je kunt onder andere kiezen voor een pokemon booster box kopen. Deze box bevat verschillende pakketjes met een hoop pokemon kaarten. Op deze manier kun jij als beginnende verzamelaar in een keer een leuke basis leggen. Bovendien heb je met een box als deze vaak een garantie op een zeldzame kaart. Dit betekent echter niet dat deze kaart ook meteen een hoop geld waard is.