Een budget tuin aanleggen

garden

Voor onze grote tuinverbouwing die gepland staat over een maand waren we nog naar meerdere onderdelen op zoek. Zo hebben we nog geen keuze kunnen maken wat voor soort tegels wij willen, de afkapping zijn we bijna over uit en de schutting moeten we ook nog uitzoeken. Onlangs dat onze hovenier met veel dingen mee denkt, moeten we toch zelf dit soort keuzes maken.

 

Connecties van de hovenier

We hebben veel gebruik kunnen maken van de connecties van de hovenier. Zo hebben we het ophoogzand voor inkooprijs kunnen regelen en hebben we al meerdere planten en bomen besteld op inkooprijs. De hovenier had ook aangegeven goede ervaringen te hebben met nobelhout.nl, een bedrijf speciaal voor mooie houten schuttingen. De service schijnt erg goed te zijn en het is een bedrijf die graag mee denkt bij eventuele tegenslagen. We namen contact op via de website nobelhout.nl en vroegen een vrijblijvende offerte aan. De houtsoorten worden duidelijk uitgelegd op de website en het onderhoud per houtsoort wordt duidelijk aangegeven. Wij willen namelijk een zo veel mogelijk onderhoudsvrije tuin creëren.

 

 

Start van de verbouwing

De verbouwing is over een maand gepland, echter worden nu alvast struiken en dode bomen verwijderd. De wortels zullen uiteindelijk bij het uitgraven verwijderd worden. De tuin heeft zo ver wij weten al ruim 30 jaar geen onderhoud gehad. Bij het kopen van deze woning wisten we dat de tuin gewoon geld zou gaan kosten om het naar ons zin te maken. Onlangs dat we goed hebben gespaard voor de tuin, willen we het uiteraard wel zo goedkoop mogelijk realiseren. Onze hovenier is tevens ook een vriend dus vraagt niet de hoofdprijs, inkoopprijzen zijn ook altijd fijn. De offerte van nobelhout.nl was inmiddels ook al binnen waarbij wij akkoord hebben gegeven. De maten van onze tuin zijn inmiddels doorgegeven en aangezien we het niet eens konden worden met de buren, zal de schutting voor de oude schutting geplaatst worden. Hier zijn dus ook weer speciale palen voor nodig. Geen probleem, kreeg ik als antwoord via de mail van nobelhout. Daarnaast kregen we ook de vraag of zij het hout direct mogen behandelen zodat wij de eerste jaren ervan af zouden zijn. Hier ook direct akkoord op gegeven. Zeker voor die prijs! De komende week zal het nog een hoop regelen worden maar met het mooie resultaat voor ogen komt het vast wel goed! De handen uit de mouwen steken, des te sneller het af zal zijn!