Een ruige week

Ik had een lastige week achter de rug. Het is chaos op mijn werk wast zorgt voor onrust in het hoofd. Naast de werksituatie heb ik ook nog is pubers in huis. Die doen nooit wat je van ze vraagt en ze zijn erg koppig. Hierbij is er dan ook vaak een discussie thuis. Mijn man is zelf ook veel aan het werk. Hij kan dus niet zo veel betekenen op het moment. Gelukkig helpt die me zo veel die kan.

Lastige kinderen

Wanneer ik mijn kinderen alleen thuis laat is er altijd wel iets aan de hand. Ze zijn te oud voor een oppas en te onvolwassen om verantwoordelijk te zijn. Laatst moest ik dan ook op zakenreis en mijn man had het ook druk. Toen ik terug kwam van mijn zakenreis lag heel het huis overhoop. Ze hadden blijkbaar een feestje gegeven. Hier is dan ook dagen ruzie over geweest. Nu wil ik ze dan ook niet meer alleen laten voordat er weer zo een situatie voor komt.

Hoe pakken we dit aan?

Op mijn werk hebben we ook een probleem. Iemand weigert zijn schulden te betalen. Zelf kunnen we niet zo heel erg veel doen. We hebben dus besloten om een deurwaarder in te schakelen. Een deurwaarder is een openbaar ambtenaar die bij koninklijk besluit is benoemd. Deze deurwaarder int dan de schulden bij de persoon die schuld heeft. De schuldenaar moet dan voor de rechter komen en wordt er een vonnis uitgesproken. Hopelijk betaalt de schuldenaar dan zijn schuld. Dit zou ons probleem wel moeten verhelpen. We hadden dit via Lawpoint gedaan. We hadden goede aanbevelingen gekregen, dus besloten we een afspraak te maken om dit te regelen. Dit kon gewoon makkelijk en snel via de site.

Een afstandsbediening?

Nadat we het bureau hadden gesproken en alles was geregeld kon ik weer door met mijn werkweek. Ik moest ondertussen nog veel regelen want het was nog steeds chaos op werk. Naast dit kreeg ik om de seconde een telefoontje van mijn kinderen dat ze onderling een ruzie hadden. Ik kon dit moeilijk uitvechten via de telefoon. Dus tijdens het werk moest ik langs huis om het op te lossen. Het was een klein onenigheidje over de afstandsbediening. Niet belangrijk dus. Mijn man kwam gelukkig al eerder thuis dus toen kon ik snel terug naar werk.

Een brand geblust

Het is nu al even geleden dat we een deurwaarder hebben ingeschakeld en de schuldenaar heeft zijn schulden betaalt. Hij heeft alles kunnen oplossen en wij waren er geen tijd aan kwijt. Zo is die brand op werk tenminste geblust. Op naar de volgende.