De leukste tips voor het opleuken van een kinderkamer

Onlangs zijn wij bezig geweest om de kamers van de kinderen een beetje op te leuken. Wij hechten veel waarde aan een goede sfeer in huis. En zo is dat voor de kinderen ook erg belangrijk zodat zij zich extra thuis voelen. De kinderen vinden het zelf ook leuk om mee te denken en zijn zelf ook erg betrokken bij het proces. In deze blog vertel ik je wat meer over het toevoegen van sfeer aan een kinderkamer en hoe wij dit hebben toegepast. 

Verlichting

Verlichting is een sowieso altijd al een belangrijk aspect in een kamer. De ene lamp brengt heel veel gezelligheid toe en een andere lamp kan de sfeer weer helemaal verpesten, bijvoorbeeld omdat het te fel is. De basisverlichting in ons huis is eigenlijk wel op orde. Laatst had ik een voorbeeld gezien van een kamer met kleurverlichting. Dit vond ik een heel leuk idee en dit hebben wij ook toegepast. Dit hebben wij gedaan door een RGB led strip te plaatsen in de kamers. Met een RGB led strip kan je door middel van de kleuren rood, groen en blauw verschillende kleuren vormen. Je kan dus altijd een andere kleur naar wens instellen. Dit vinden de kinderen natuurlijk helemaal leuk. Het handige aan een LED strip is dat ze een flexibel snoer hebben. Wij zitten er ook aan te denken om zo’n led strip beneden in de kast te bevestigen zodat het wat extra sfeer in huiskamer geeft.

Accessoires voor in de kinderkamer

Wij zijn van het weekend ook nog naar de IKEA geweest om de kinderkamer in zijn geheel af te maken. Zo hebben wij een lekker warm vloerkleed voor de vloer gekocht. Je kunt me de kleinste details een kamer leuk oppimpen.

Gezellige muren

Een nieuwe kleur op de muur geeft vaak al een grote verandering. Dit is dus heel effectief als je een keertje een andere uitstraling aan een kamer wilt geven. Er zijn veel trendkleuren die je kan gebruiken. Maar wil je voor een veilige kleur gaan die wat makkelijker meegaat, kan dat natuurlijk ook. Dit was nog wel een dingetje bij ons thuis. Één van mijn kinderen wilde een gele muur maar daar waren wij het absoluut niet mee eens. Binnen de kortste keren zou ze er toch weer op uitgekeken zijn. Daarom zijn wij nu gegaan voor een olijfgroene muur die beter bij haar kamer past en toch iets tijdlozer is. Deze kleur heeft een hele gezellig sfeer toegevoegd.