Eindelijk in fysieke topvorm komen

We zijn ons allemaal bewust dat genoeg bewegen, sporten en gezond eten belangrijk is. Desondanks is het in de afgelopen twintig jaar toch gigantisch achteruit gegaan met betrekking tot de hoeveelheid overgewicht in Nederland en ook andere landen, voornamelijk in het Westen. Het lijkt wel alsof we allemaal een paradoxale relatie hebben met gezond leven en ongezond eten. Tegelijkertijd eten we te veel fastfood, suiker en andere gezonde middelen, als dat we constant naar de nieuwe dieetrage rennen. Elk jaar in Januari schrijven we ons in voor de sportschool maar uiteindelijk gaan we veel te weinig. Veel mensen eten doordeweeks gezond maar eten dan in het weekend veel te veel. En zo schiet het bereiken van een gezond en sterk lichaam natuurlijk niet op. In dit artikel bespreken we hoe je deze cyclus kunt doorbreken en eindelijk in fysieke topvorm kunt komen.

Gebalanceerd en realistisch eten

Er zijn natuurlijk twee basisaspecten van je fysieke gezondheid. Wat je eet en drinkt, en hoeveel je sport en beweegt. Qua je dieet is een van de grootste problemen dat mensen vaak veel te extreem doen met hun eetgewoonten. Ze besluiten vol goede moed om te gaan afvallen en duiken in een zeer caloriearm dieet waar ze ook nog eens heel veel dingen niet mogen eten. Dit houden ze dan slechts een paar dagen of weken vol en dan is het niet meer vol te houden. Vaak volgt er na een dergelijk crash dieet een periode van te veel eten waar mensen alles eten wat ze maar willen en dan dus weer aankomen. Een goede stap is om dus een meer gebalanceerd en realistisch dieet te volgen waar je slechts een klein calorietekort per dag hebt en ook gewoon af en toe wat lekkers eet, zolang je maar niet veel te veel eet. Op deze manier doe je langer over afvallen maar het is een stuk gemakkelijker vol te houden.

Personal trainer aannemen

Als je altijd vol goede moed een week lang elke dag naar de sportschool gaat, en dan plotseling weer maandenlang amper, dan is het een goed idee om een personal trainer in de hand te nemen. Als je in Zaandam woont kun je bijvoorbeeld een personal trainer Zaandam in de hand nemen. Deze zal er niet alleen voor zorgen dat je alle oefeningen technisch goed uitvoert en dus je kans op blessures vermindert maar ook je helpen met het halen van je doelstellingen en je bovenal verantwoordelijk houden. Als je niet naar de sportschool gaat kun je van je personal trainer een belletje ontvangen dat je wat meer discipline moet tonen. Op deze manier zul je merken dat je toch meer gaat en gedisciplineerder bent.