Op vakantie naar de bergen

Dit jaar gaan we met het gezin op vakantie naar Oostenrijk, richting de Alpen. Het is de bedoeling dat we deze vakantie flink wat stappen gaan maken. Het zal te maken gaan hebben met onze persoonlijke ontwikkeling, teamverband en uithoudingsvermogen in de familie. We vertrekken over twee weken en de voorbereidingen moeten nog worden gedaan. In deze blog vertel ik jullie hoe wij de voorbereidingen hebben getroffen. Het was een hele klus.

Inkopen doen

Voordat wij met z’n vieren op vakantie gaan, moeten er eerst nog allerlei dingen worden ingekocht. Mijn moeder heeft nog pantoffels nodig, want die heeft altijd koude voeten. Mijn vader heeft net nieuwe wandelschoenen gekocht en daar moeten inlegzooltjes in en ik, ik heb een powerbank nodig. We gaan namelijk in een tent overnachten, zonder elektriciteit. Ik ben een tiener… en je kan je denk ik wel voorstellen hoe het leven van een tiener eruit zal zien als zij boven op de berg zit, zonder mobiele telefoon. Dat is geen pretje.

Mijn jongere zusje is nog erger dan ik. Zij is al helemaal obsessed met haar tablet. Ik snap ook niet waarom zij die van mijn ouders heeft gekregen. Toen ik jong was, moest ik het doen met lego.

Een fout gemaakt

Tijdens het inkopen doen ging er al het een en ander mis. Ik had dit natuurlijk nooit aan mijn vader over moeten laten. Mijn vader heeft namelijk wandelschoenen dames voor mij gekocht. En zo ver ik weet, heb ik nog steeds maat 45, in een herenmaat uiteraard.

Samen gingen we kijken naar echt heren wandelschoenen, die wel zouden passen.

Inpakken maar  

Het is bijna zover. Overmorgen gaan we dan eindelijk op avontuur. Mijn moeder is haar koffer al aan het pakken alsof ze vijf weken weggaat. Ik neem maar een kleine trolley maar. We gaan ten slotte veel leuke actieve dingen doen, dus eigenlijk hoef ik alleen maar sportieve kleding mee te nemen. Het kan wel fris zijn in de nacht, dus daarom neem ik een aantal extra truien mee. Ik ben benieuwd of wij in de nacht nog gekke dieren gaan tegenkomen in de bossen. Lijkt mij best spannend.

De reis kan eindelijk beginnen. Iedereen zit in de auto en niemand is wat vergeten, hoop ik!

De reis duurt ongeveer 13 uur, dus we zitten nog wel even in de auto. Geen zorgen, ik heb een super goede powerbank gekocht die maar liefst vijftien uur kan opladen. Ideaal dus. Wij gaan er een leuke reis van maken.