Gekleed als een gentleman

Het nieuwe seizoen van Peaky Blinders is alweer even uit en nu we de herfst in gaan, zien we een hoop inspiratie voor de ‘gentleman look’. Niet zo gek want deze look is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In 2020 gaan we dus letterlijk terug naar de ’20 jaren en de kledingstijl die daarbij hoort. Maar dan wel de jaren 20 van 100 jaar geleden. Hoe ziet die kledingstijl eruit? Ik vertel het in deze blog. Lees je mee?

De welbekende pet

Allereerst natuurlijk de welbekende baker boy pet die we op iedere foto uit die tijd terugzien. Deze pet werd door echte heren maar ook, zoals de naam al suggereert, de jongens van de bakker gedragen. In Peaky Blinders heeft de pet een nog grotere rol als onderdeel van een outfit en dat maakt dat hij nog minder weg te denken is bij een echte ‘gentleman outfit’.

Een hemd voor iedere dag

Een heer draagt natuurlijk een overhemd. Maar een simpel wit overhemd zoals je die overal ziet, is niet goed genoeg. Je hebt een hemd nodig met een ronde boord. Dit maakt dat je outfit er specialer maar ook meer casual uitziet. Zoek een goed materiaal uit en draag hem op een goed passende pantalon.

Extra chique rond de nek

Nu, een strik of een das is niet persé noodzakelijk maar het maakt de outfit wel net wat specialer. Niemand kan zich dan nog vergissen in de stijl kleding die je draagt. Een vlinderdas doet helemaal chique en uit deze tijd aan.

Een echt pak

Iedere heer heeft natuurlijk een gepast driedelig pak nodig. Of je die nu naar je werk draagt, feestjes of gewoon op alledaagse basis, een pak mag niet in je kledingkast ontbreken. Het is het belangrijkst dat je een pak hebt dat goed past en een kleur heeft die je complimenteert. Zeker omdat pakken nogal duur kunnen uitvallen, wil je dat alles tiptop in orde is.

Iets meer casual

Voor een iets meer casual look maak je de outfit met het hemd en de broek af met een paar bretels. Net als de vlinderdas plaatst dit de outfit in één keer in een andere setting en geeft het meteen de stijl weer die je uit wil dragen. Je hoeft de das dan niet eens aan, met de pet heb je dan meteen de ‘baker boy look’ ofwel de casual ‘gentlemen look’.

Een stevige schoen