Voorbereiding voor de feestdagen

We zijn alweer halverwege september en het duurt niet lang voor de kou weer aanbreekt, samen met alle feestelijkheden die daarbij horen. Ik hoor vaak een hoop gemopper als de pepernoten maanden voor december al in de schappen liggen. Iets dat ik niet snap. Want maanden later mopperen we over het feit dat de feestdagen ons meer stress dan plezier bezorgen. In deze blog vertel ik je hoe ik me voorbereid op de feestdagen. Zo heb je dit jaar ook enkel plezier. Lees je mee?

Werk en school voorzien

Ik houd ervan om de feestdagen te delen met zoveel mogelijk mensen. Op werk en in mijn studie doe ik dan ook graag iets extra’s rond deze speciale tijd van het jaar. Als leidinggevende is het zeker aan te raden om een kerstgeschenk voor je werknemers te bestellen. Zo laat je je waardering blijken en heeft iedereen iets extra’s om mee naar huis te nemen. Kleine kerstcadeautjes voorzien van lekkers zijn altijd goed. Ook het schrijven van een kaartje wordt meestal wel gewaardeerd. Het laat mensen zien dat er aan ze gedacht wordt en wanneer is daar nu een betere tijd voor?

Voorbereiding is het halve werk

De truc zit hem in de voorbereiding. Nu denk je misschien: ja duh, we bereiden ons allemaal voor. Maar ik heb het niet over de voorbereiding in de maand december. Ik heb het over de voorbereiding voor de voorbereiding. De feestdagen zijn over het algemeen een hoop werk: plannen maken, een diner regelen, cadeaus kopen, ga zo maar door. Het is logisch dat het voelt alsof de tijd wegglipt op het moment dat je hier pas in december aan begint omdat ‘dit de tijd van het jaar is’. Als je nu de plannen al maakt en de kaarten koopt, hoef je daar over een paar maanden niet meer aan te denken. Natuurlijk moet je rekening houden met eventuele veranderingen die op het laatste moment kunnen gebeuren maar veel van de voorbereiding kan ver van tevoren.

Wat doe jij op de grote avond?

Zo hoef jij je op de grote avond(en) alleen te focussen op dat moment. Iemand nog een drankje? Wie mag er nu een cadeau uitpakken? Alles is geregeld en alleen de avond telt. Dat is toch de ideale situatie voor iedere gastvrouw of heer. Weet jij al hoe jij dit jaar de feestdagen gaat aanpakken. Nu beginnen, is misschien ook voor jou de ultieme oplossing.