Niet langer onzeker zijn

Al jaren lang ben ik onzeker over mezelf. Het gaat dan niet om het te dik zijn of te dun zijn. Dat is waar de meeste vrouwen onzeker over zijn. Nee ik ben helemaal tevreden met mijn lichaam. Maar wanneer ik over straat loop denk ik dat mensen me raar aan kijken. Wanneer ik in de spiegel kijk zie ik genoeg verbeteringen. Daarom heb ik besloten om een haartransplantatie te ondergaan. Ik moest er lang over nadenken om deze beslissing te maken. Het leek me erg riskant en ik as bang dat het niet goed uit zou pakken. Nadat ik met verschillende specialisten heb gesproken was ik erg zeker van mijn zaak. Een haartransplantatie was de beste optie.

Mijn probleem

Op mijn hoofd heb ik namelijk hele erge inhammen gekregen. Hierbij voelde ik me helemaal niet fijn en moest er wat aan gebeuren. Na het spreken met specialisten en research online gedaan te hebben wist ik precies waar ik aan begon. Er worden haarzakjes met ongeveer vier á vijf haren geplaatst op de lege plek. Deze haarzakjes halen ze van een plek waar genoeg haar is. Fascinerend toch!

Verschillende technieken

Het blijkt dat er verschillende technieken van behandelingen zijn. Welke dan het meest geschikt moet worden besproken met de specialist. Je hebt dan een FUE-methode en een DHI-methode. Voor mij zelf gaat het denk ik de DHI-methode worden omdat voor de FUE-methode moet er veel haar getransplanteerd kunnen worden. Ook is het voor mij niet zo heftig dat de DHI-methode goed genoeg is voor mij.  

Welke kliniek?

Wanneer ik kijk naar de klinieken in Nederland is er genoeg keus. Helaas is een haar transplantatie erg prijzig hier. Dus toen ik verder keek naar klinieken in het buitenland kwam ik op Turkije. Ik wilde altijd al op vakantie naar Turkije dit zou dan dus de perfecte gelegenheid zijn. In Turkije is het ongeveer 50% goedkoper dan in Nederland, een heel groot verschil! Natuurlijk moest ik wel even naar de recensies kijken hoe het bij mensen in uitgepakt. Want de helft van de prijs is erg verleidelijk maar dan moet het wel goed gedaan worden. Toen ik keek naar al de ervaring die deze kliniek al had was ik verbaasd. Ze hebben al meer dan 20.000 mensen geholpen, en ze waren dan ook succesvol. Dat moet een goed teken zijn. Dus ik heb besloten om het bij deze kliniek te doen en er gelijk een korte vakantie van te maken.