Een ouderwets meidenavondje voor mama

Natuurlijk is er niks leukers dan mama worden. Je kind in plaats van jezelf op de eerste plaats zetten en voor iemand anders zorgen geeft nou eenmaal een ontzettend voldaan gevoel. Dat het kleine kindje waar je voor zorgt de genen heeft van jouw en je partner maakt het nog veel specialer. De momenten waarop je ziet dat je kind zich aan het ontwikkelen is straal jij natuurlijk van trots met waarschijnlijk een glimlach van oor tot oor. Dat zijn natuurlijk de momenten waar je het als moeder voor doet. Naast deze geweldige momenten moet je het ouderschap alleen niet onderschatten. Het 24 uur per dag 7 dagen per week zorgen voor iemand anders is namelijk niet niks. Daarom is het juist belangrijk dat je als mama van tijd tot tijd een ouderwets meidenavondje organiseert met je beste vriendinnen. In dit artikel vertel ik je over de ingrediënten die ervoor gaan zorgen dat jij een heerlijke meidenavond zult hebben. 

Huur een slechte film 

Nu denk je waarschijnlijk waarom een slechte film als er ook genoeg goede films zijn? Nou het antwoord is vrij simpel. Je hebt je vriendinnen door het drukke ouderschap waarschijnlijk veel minder gesproken dan dat je eigenlijk zou willen. Wanneer je een slechte film huurt en kijkt dient de film als een soort van achtergrond muziek en kun je lekker bijkletsen met de meiden. Verder is de humor in slechte films vaak een guilty pleasure en zul je de film stiekem toch best wel grappig vinden. 

Lekker wijnen

Bij een meidenavondje hoort natuurlijk ook een paar slokken alcohol. Vaak is het hoe meer hoe beter. Als je slim bent zet je jouw partner in als je eigen Uber chauffeur en laat je je afzetten en ophalen. Desnoods ga je op de fiets of met het openbaar vervoer, maar de auto die laten we lekker thuis staan. Wel zo verantwoordelijk natuurlijk. Denk wel goed na over het drinken van alcohol. Je hebt net een kind gehad en hebt al heel lang geen alcohol meer gedronken. Die eerste wijntje kunnen er dan vaak stevig inhakken. Mochten de wijntjes er niet te stevig inhakken en zijn jullie al snel door de wijnvoorraad heen kun je online altijd wijn bestellen. Er zijn diverse partijen die bij je tot aan de deur wijn bezorgen. Zo hoef je niet eens de deur uit voor een heerlijke slok wijn. 

Eten, Eten en nog eens eten

Naast een slechte film en een lekker wijntje zorgt een gevulde maag natuurlijk ook altijd voor vrolijke gezichten. Op je calorieën letten kun je de rest van de week doen. De calorieën op een meidenavond tellen natuurlijk niet. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een schandalige hoeveelheid sushi. Met deze drie ingrediënten zal elk meidenavondje een geslaagde avond worden.