Tijd om het kantoor op te ruimen

De zomer is weer voorbij en bijna iedereen is terug van vakantie, of dat nu ergens anders was of in eigen land. Tijd dus om weer aan het werk te gaan. Veel bedrijven zijn druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat er weer op locatie gewerkt kan worden, op een veilige manier. Daar hoort een schoonmaak ook bij. In deze blog vertel ik je hoe jij jouw kantoorruimte een opfrisbeurt kan geven. Lees je mee?

Stel een plan op

Wanneer je een grotere kantoorruimte hebt, is het belangrijk om een klein plan van aanpak te hebben. Zo weet je zeker dat iedere ruimte de aandacht krijgt die het verdient en niks vergeten wordt. Daarnaast geeft het je ook een overzicht, hoe klein of groot ook, van wat er allemaal moet gebeuren en wat je nodig hebt om de klus te klaren. Dit kost namelijk wat tijd en kan soms ook geld kosten.

Sla de handen in één

Als je meerdere werknemers hebt, is het helemaal geen gek idee om de handen in één te slaan voor de schoonmaak. Nu zal dat over het algemeen niet onder de taken van je werknemers vallen en je kan dan ook niet verwachten dat zij extra tijd maken voor een professionele schoonmaaksessie maar als iedereen ervoor zorgt dat zijn of haar eigen bureau ontsmet en opgeruimd is, kom je al een heel eind.

Een beetje extra

Je kan zelf zelfs nog een stap verder gaan en alles uitpluizen, wat kan er weg en wat moet er blijven? Het kan heel verfrissend werken om een grote schoonmaak te houden. Niet alleen door middel van desinfectie maar ook door spullen weg te gooien die niet meer van belang zijn. Het kan zelfs motiveren om weer aan de slag te gaan. Daarnaast is het zeker niet gek om een standaard schoonmaakservice in de arm te nemen.

Grote opruiming

Om al die grote spullen weg te gooien kan je een rolcontainer huren. Zo ben je mooi snel van alle spullen af. Sterker nog, je kan beter een rolcontainer standaard huren zodat je elke week je afval weg kan gooien en er niet meer aan hoeft te denken. Zeker wanneer je kantoor wat groter is, is dat handig. Soms is de schoonmaak eens per week namelijk niet genoeg of het kan ook voor hen een hulpmiddel zijn. Zo houd je alles netjes en opgeruimd. In wat voor tijd we ook leven.