Tips voor de leukste kamerplanten bij jou thuis

Ben jij gek op planten, maar ben je niet gezegend met groene vingers? Geen zorgen, iedereen heeft het in zich om kamerplanten te kunnen verzorgen. Met een beetje kennis kom je namelijk al heel ver! Planten zijn echte sfeermakers en mogen dan ook niet ontbreken aan jouw interieur. Er zijn talloze planten en bomen te verkrijgen die iedere kamer weten op te fleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tropische boom zoals de Draceana of de Kentiapalm? Hiermee creëer je je eigen urban jungle, gewoon bij jou thuis.

Wat hebben planten nodig om te overleven?

Denk je dat het ingewikkeld is of veel tijd kost om planten te verzorgen? Dan heb je het mis! Naar de meeste planten heb je nauwelijks omkijken. Een scheutje water en je groene vriend kan er weer tegenaan! Wel is de plek van de plant of boom bepalend voor hoe goed ‘ie het doet. Zoals je ooit met biologieles hebt geleerd, hebben planten lucht, licht en water nodig voor fotosynthese. Hierdoor ontstaat zuurstof en glucose. De glucose wordt gebruikt als brandstof om te groeien, en de zuurstof wordt door de bladmondjes weer uitgeademd. Zonder licht zal je plantje dus langzaamaan wegkwijnen. Er is wel een groot verschil tussen verschillende planten. De ene plant houdt van schaduw, terwijl een andere plant graag in het zonnetje staat.  

Paradijsvogelbloem voor jouw eigen urban jungle

De paradijsvogelbloem, ofwel strelitzia reginae, is een echte zonaanbidder. Deze tropische plant plaats je bijvoorbeeld in de huis- of slaapkamer, op een plek waar veel licht binnenkomt. In de warmere maanden kan je deze plant ook prima buiten zetten, mits het niet kouder is dan 15 graden. De felgroene bladeren zorgen dat je een echte eyecatcher in huis hebt. Ook geeft deze plant prachtige bloemen wanneer deze in bloei staat. Dat is nog eens een fleurige superheld!

Krokodillentranen van geluk

Ben jij op zoek naar een groen huisgenootje voor in een halfschaduw hoekje van de huiskamer? Dan is de peperomia obtusifolia, of in de volksmond krokodillentranen genoemd, een echte topper! Deze plant heeft grote ronde bladeren in de vorm van een traan. Maar geen zorgen, deze plant is om vrolijk van te worden! Met een felle groene met gele kleur, staat deze groene vedette goed in ieder huishouden. Deze plant is wel een koukleum, dus kan niet buiten in de kou staan! Zolang het bij jou thuis minstens 14 graden is, hou je de peperomia obtusifolia, tevreden. Geef hem elke week een beetje water zodat de grond licht vochtig blijft, en je hebt er super lang plezier van!