Lekker buiten spelen en ook nog aan je conditie werken!

Trampoline

Je ziet in bijna iedere tuin wel een trampoline staan tegenwoordig. Dat is niet voor niks: het is namelijk een fantastisch speeltoestel voor de kinderen. Maar wist je dat ook de ouders er goed op terecht kunnen? Dan heb je natuurlijk wel een wat grotere trampoline nodig. Het springen op de trampo zorgt voor een goede doorbloeding van al je spieren en het geeft een euforisch gevoel. Hierdoor komt endorfine vrij: het blijdschapshormoon. En dat is weer goed voor je huid, je haar en je nagels. Dus moeders van Nederland: stap zelf ook eens op de trampoline en waag het er eens op!

Natuurlijk wil je wel veilig kunnen springen

Zorg daarom dat je een goed en stevig net om de trampoline hangt. Of nog beter: graaf de trampoline in. Zorg er dan wel voor dat het gat diep genoeg is, want bij fanatiek springen, zal de trampoline flink zakken. Je wilt niet met een knal op de grond belanden. Ook een veiligheidsrand rondom wordt aangeraden. Dit voorkomt dat je tussen de veren terecht komt. Want dat springen, dat zal, zeker in het begin, niet altijd even recht gaan. Voor je het weet sta je ineens naast de trampo! Zorg dus ook voor een veilige omgeving. Tegels worden afgeraden, kies vooral voor gras. Dat is lekker zacht.
Trampoline

Je kinderen willen wel eens wat anders

Kijk, je hebt waarschijnlijk al een klimrek of een schommel staan en hangen. En misschien wel een speelhuisje met een glijbaan. Daar is allemaal niks mis mee. Maar wanneer je een goede trampoline aanschaft, zul je zien dat je serieus punten scoort bij je kinderen. En bij jezelf. Want hoe lekker je ook kunt optrekken aan het klimrek en buikspieroefeningen kunt doen op de schommel, er gaat niets boven lekker springen. Je krijgt dan het gevoel dat je zweeft! De buren zullen in het begin misschien even vreemd opkijken, maar voor je het weet spreek je de buurvrouw alleen nog vanaf jullie trampolines. Iedere keer als jullie hoofden boven de schutting uitkomen.

Tweedehands of nieuw?

Qua kosten zal je misschien denken aan een tweedehands trampo. Maar qua veiligheid zou ik zelf altijd voor nieuw gaan. Gewoon omdat je niet weet hoe er door de vorige eigenaren is omgegaan met deze trampoline. Zijn er onderdelen verroest. Zijn de veren nog wel soepel genoeg? Wanneer je voor een nieuw exemplaar gaat, weet je zeker dat dat allemaal wel goed zit. En dan stap je er toch een stuk zekerder op.