Het wonderlijke van planten herontdekt

Curcuma

Stel, je voelt je niet zo lekker. Je ligt al de hele dag op de bank en besluit toch maar wat thee met honing te nemen. Het is hartstikke lekker en voelt ook fijn aan je keel. Je drinkt eigenlijk gewoon water met wat smaak van planten, en het helpt. Planten helpen ons meer dan we ons realiseren. Plantaardige middelen, zoals curcuma, worden al hartstikke lang gebruikt in het herstel en behoud van ons lichaam wanneer we ons slecht voelen. Het lost natuurlijk niet onze problemen op, maar het zal je misschien verbazen hoeveel we er alsnog op rekenen.
Curcuma

Neem bijvoorbeeld groenten

We eten groenten, omdat ze gezond zijn. Niet iedereen vindt ze even lekker, maar toch eten we bijna allemaal wel groenten. Het is namelijk goed voor ons lichaam. Het is zoiets standaards dat we eigenlijk niet heel bewust realiseren dat iedere keer als we groenten eten, we weer op planten rekenen voor onze gezondheid. Veel mensen geloven niet zo in natuurlijke of homeopathische middelen om ons beter te maken, maar rekenen alsnog wel op groenten en fruit om ons gezond te houden. Het doet dus eigenlijk meer dan we misschien denken.

Gezonde frisse lucht

Niemand neemt een diepe teug adem in de stad en denkt dat het nu echt lekker fris en gezonde lucht is. Het is vervuild door van alles en nog wat,. Bovendien is er vaak geen plant in zicht. Dat kunnen we dan toch niet gezond noemen? Maar als we in het bos lopen en we halen een keer diep adem, dan hebben we het idee dat onze longen schone lucht ademen. Weer een voordeel van planten dus. We nemen onze kinderen liever mee om een boswandeling te maken dan dat we ze mee nemen op excursie naar een of andere fabriek. Je wilt ze de beste dingen van het leven meegeven toch? En de beste dingen zijn dan vaak ook de gezonde dingen!

En dat geldt ook voor medicatie dus

Niemand verwijt het je als je je slecht voelt en je gaat naar de dokter om een medicijn te krijgen waar je weer van opknapt. Je hoeft ook heus je manieren niet te veranderen, maar het kan natuurlijk wel een idee zijn om open te staan voor de middelen die gebaseerd zijn op de dingen die we allemaal zo goed kennen en zo veel van profiteren. Zelfs als we het niet doorhebben zijn planten er toch altijd door ons hele leven, dus waarom planten niet de kans geven om je ook weer beter te maken? Baat het niet dan schaadt het niet!