Usb c adapter kopen voor jouw laptop

Tegenwoordig hebben de nieuwe laptops niet allemaal meer alle poorten die je nodig hebt. Zo wordt vaak de vga poort niet meer geïncludeerd. Vaak is dit geen probleem want de meeste beeldschermen gaan via een hdmi poort en deze wordt nog wel mee geleverd op de laptop. Ook zit op nieuwe laptops regelmatig een usb c poort. Deze kun je voor veel dingen gebruiken zoals een usb c adapter. Zo’n usb c adapter zet het usb signaal om in een ander signaal zoals bijvoorbeeld vga. Dan kun je op deze manier toch gebruik maken van een beeldscherm met vga poort. Een usb c adapter kopen kan gemakkelijk via Kabels.nl. Ze hebben hier een hoop usb c adapters. En daar houdt het niet op, ze bieden hier ook allerlei verschillende kabels aan maar ook randapparatuur en accessoires voor je laptop en computer.

Welke adapters zijn er?

Er zijn zoveel verschillende soorten kabels dat ze niet meer allemaal op je laptop passen, maar zoals ik net al hebt gezegd is dat de meeste laptops wel een usb c poort hebben. Dit is de oplossing voor al die poorten die je niet meer hebt. Namelijk met een usb c adapter wordt het signaal omgezet naar het signaal wat je nodig hebt. Zo kun je een usb c adapter kopen voor een ethernet poort. Zo kun je op deze manier een ethernetkabel aansluiten zodat je een bekabelde verbinding hebt. Je hebt ook adapters voor een hdmi poort. Dan kun je ook zonder een hdmi poort toch je laptop aansluiten op bijvoorbeeld je tv of een ander beeldscherm. Deze adapters werken niet alleen op laptops, maar je kunt ze ook gebruiken op jouw Ipad of tablet. Dan kun je ook snel en gemakkelijk met jouw tablet foto’s laten zien op de tv.

Usb c hub

Iets waar vaak de vergissing wordt gemaakt is het verschil tussen een usb c adapter en de usb c hub. Een usb c adapter converteert het signaal waardoor je een nieuwe kabel er op kan aansluiten. Bij een usb c hub gebeurt dit echter niet. Een usb c hub geeft alleen extra poorten. Zo kun je meer apparatuur aansluiten op jouw apparaat zoals een toetsenbord of muis. Dan lever je dus een usb c poort voor meer usb poorten. Je hebt wel uitzonderingen dat er bijvoorbeeld een ethernet poort zit op een usb c hub. Dan is het een combinatie van usb c hub en usb c adapter. Ook heb je usb c adapters waar een ethernet poort op zit naast bijvoorbeeld een hdmi poort. Dat noem je dan een multiport adapter.