Wie is er nou nog bang voor de tandarts? 

 

Het is grappig dat je steeds minder hoort over mensen die zogezegd bang zijn voor de tandarts. Vroeger leek het voor sommige kinderen en zelfs volwassenen nog wel eens eng wanneer de tandarts met al zijn gereedschap in je mond keek. Dit was erg problematisch, want mensen kozen er soms voor om hun bezoek aan de tandarts uit te stellen of om niet eens naar de tandarts toe te gaan. Dit droeg alleen nog maar meer bij aan de verslechtering van diens gebit: het was een vicieuze cirkel. Toch hoor je daar tegenwoordig niet veel mensen meer over. Hoe zou dat toch kunnen? 

Poetsles bij jonge kinderen met groot effect

We denken dat dit komt doordat er tegenwoordig bij veel meer kinderen besef wordt gecreëerd over mondhygiëne. Kinderen leren bijvoorbeeld bij Diemen tandarts al op jonge leeftijd hoe je echt zorgvuldig moet poetsen. Daarmee voorkomt de tandarts dat de kinderen op latere leeftijd terug moeten komen met een verslechterd gebit en dat zij dan getraumatiseerd raken van een pijnlijke behandeling. De tandjes blijven lekker gezond en op deze manier blijft de tandarts hun beste vriend.

Is mama nog bang voor de tandarts?

Aardig wat volwassenen leken tot een aantal jaar geleden ook nog bang voor de tandarts. Dit probleem lijkt daarentegen nu verminderd. Dit komt omdat de tandarts deze mensen doorstuurt naar mondhygieniste Diemen. Tijdens deze informatieve afspraak, krijgen ze uitleg over hoe ze het beste kunnen maken van hun gebit en hoe belangrijk het is dat de conditie van het gebit op peil blijft. Ook zij zullen daardoor veel bewuster bezig zijn met hun tanden en eerder aan de bel durven trekken wanneer er wat aan de hand is. Die afspraakjes ieder half jaar, daar gaan we dus gewoon naartoe.

Tijden zijn veranderd en lopen door elkaar heen

 

Het lijkt wel of er de laatste jaren steeds meer aandacht geschonken wordt aan de conditie van het gebit: het wordt steeds belangrijker gevonden, zeker in vergelijking met een aantal decennia terug. Toen werd het onderhoud van het gebit ontzettend onderschat wat heeft geleid tot veel pijnlijke situaties. Het is erg interessant om te zien dat vooral de kinderen daar een tegenwoordig mooie rol in spelen. Zij motiveren papa en mama namelijk om de tandjes net zo goed te poetsen als zij zelf al doen. Zo wordt het tandenpoetsen één groot feestje samen.