Zo houd je je goede voornemens vol

Je kent het wel, dat lijstje goede voornemens dat je begin januari enthousiast hebt gemaakt ligt allang weer in de papierbak. Nu we alweer aan het eind van het jaar zitten en de donkere maanden om de hoek staan, ben je wellicht al bezig met het opstellen van goede voornemens voor aankomend jaar. Om ervoor te zorgen dat ze niet weer in januari al van de baan worden geveegd, moet je je doelen realistisch houden en tot in detail uitwerken. Maak per doel een plan om deze te bereiken zodat je structuur en houvast hebt. Wat heb je nodig, hoeveel tijd kost het, wat zijn de mogelijke uitkomsten, ga zo maar door. Hoe gedetailleerder je plan, hoe meer je in staat zal zijn om het doel te bereiken. In dit blog lees je meer over drie goede voornemens die je op je lijstje kunt uitwerken.

Fit en gezond

Hoewel we de afgelopen tweeënhalf jaar meer met onze gezondheid bezig zijn geweest dan ooit tevoren, staat voeding en beweging bij vrijwel iedereen altijd tussen de goede voornemens. Belangrijk is om voor jezelf de aanleiding van het voornemen duidelijk te krijgen en het bijbehorende doel. Maak weer gebruik van dat vergeten sportschoolabonnement, schakel hulp in van een personal trainer of probeer verschillende teamsporten uit om te zien welke bij jou past. Ook gezonde voeding is hierbij natuurlijk belangrijk. Geen strenge diëten of veel te weinig calorieën, maar gebalanceerde voeding dat bij jouw doel past. Wellicht kun je ook baat hebben bij het nemen van vitamine D capsules, DIM complex of andere ondersteuners die een positief effect kunnen bijdragen. Lees je daarvoor natuurlijk wel goed in over de werking en laat je informeren door een professional.

Pak huidproblemen aan

Een stralende huid zorgt ervoor dat je je comfortabeler en zelfverzekerder in je vel gaat zitten. Je huid hoeft echt niet volledig vrij van oneffenheden te zijn, een echte huid heeft namelijk gewoon textuur. Maak je dus niet druk als jouw huid er niet zo glad en egaal uitziet als in de commercials van verzorgingsproducten, jouw huid hoort bij jou en is hartstikke normaal. Een puistje hier en daar, wat rimpels, pigmentvlekjes en roodheid hoort er allemaal bij en dat is niets om je voor te schamen. Omarm jouw oneffenheden met de juiste verzorging. Breid je skincare routine verder uit dan alleen je dagelijkse gezichtscrème en verdiep je in de juiste producten voor jouw huid. Kom je er zelf nu niet helemaal uit of heb je last van een huidprobleem, dan kun je ook de hulp inschakelen van een ervaren dermatoloog.

Iets nieuws leren

Je bent nooit te oud om te leren, daarom kun je op jouw lijstje een aantal dingen zetten die je graag wilt leren. Of dat nu binnen een maand, jaar of aantal jaar is maakt niet uit. Zoek bijvoorbeeld een nieuwe creatieve hobby of start een opleiding of cursus. Wat dacht je van het leren van een nieuwe taal of het bijspijkeren van je Engels? Extra leuk wanneer jij straks die vreemde taal zo uit je mouw schudt op vakantie. Heb je altijd al interesse gehad in fotografie, dan kun je een cursus volgen en oefenen op je vrije dagen. Ook werkgerelateerd zijn er verschillende trainingen die je kunt volgen om bij te dragen aan een succesvolle carrière.