Overwinteren In het buitenland? Laat uw huis niet leeg staan! 

Voor veel mensen is het een droom: In de winter goed vertoeven in Zuid-Europa en in de zomer genieten van Nederland. De meeste mensen voor wie dit een realistische optie is, zijn vaak ook eigenaar van een koophuis. Voor deze groep komt er vaak een dilemma kijken: wat doe je met je woning in Nederland op het moment dat je maandenlang in het zuiden van Europa zit. verhuren is dan een goede optie en in dit artikel helpen we je op weg om deze optie eens goed te verkennen.

Verhuur als beveiliging

De verhuur van uw woning is financieel een zeer aantrekkelijke optie. Het koophuis waar u op dat moment geen gebruik van maakt staat op het moment dat u overwintert in het buitenland leeg. De kosten gaan vaak wel door. De hypotheek moet betaald worden, de Vereniging van Eigenaren moet betaald worden en vaak houden de kosten voor energie niet op. Het verhuren van de woning zorgt er voor dat deze kosten gedekt kunnen worden. De verhuur is niet alleen financieel aantrekkelijk. Een leegstaande woning is voor inbrekers namelijk een zeer aantrekkelijk doelwit, omdat de kans om gepakt te worden vaak een stuk lager is op het moment dat ze zeker weten dat de bewoners al langere tijd niet thuis zijn. De post stapelt zich op in de brievenbus, het licht staat nooit aan en er doet nooit iemand open als er wordt aangebeld. Op het moment dat er iemand In het huis zit zullen inbrekers een stuk minder snel toeslaan bij de woning.

Tijdelijke verhuur makkelijk geregeld

De beste optie voor verhuur van de woning is tijdelijk verhuur. Je wilt geen een jaarcontract met iemand afsluiten als je eigenlijk wilt dat diegene slechts een half jaar in je huis zit. op het moment dat iemand een huurovereenkomst afsluit voor een half jaar dan weet je zeker dat diegene er tijdelijk in zit. Een groep die uitermate geschikt is voor dit type verhuur zijn expats. Expats zijn mensen die voor hun werk een bepaalde tijd in Nederland verblijven. Expats zoek een vaak aansluiting bij andere expats en ze hebben vaak niet per sé de behoefte om veel contact met de buurt te hebben. Deze groep is vaak op zoek naar woningen voor korte tijd, bijvoorbeeld enkele maanden. mocht u huis verhuren expats overwegen, dan zijn er verschillende mogelijke wegen die u kunt bewandelen. Het is goed om in ieder geval direct de hulp van experts in te schakelen die hier al meer ervaring mee hebben. Zo kunt u zonder zorgen uw huis verhuren.