Zorgen voor je eigen mama: dat heeft ze verdiend

Zorgen voor mama

Als mama heb je in je hoofd het meeste ruimte voor je eigen kinderen. Het is vanzelfsprekend dat je wil dat ze naar een goede school gaan, een fijne leefomgeving hebben, mogelijkerwijs op straat kunnen spelen, enzovoorts. Echter zul je zelf ook een mama hebben. Een moeder die al deze dingen voor jou heeft gedaan, en altijd voor je heeft gezorgd. Op een gegeven moment bereikt je moeder de leeftijd dat de rollen omdraaien. Dan zul jij een beetje voor haar moeten gaan zorgen. Een van de dingen die je dan kunt doen is een seniorenwoning voor haar aanvragen.

Seniorenwoning

Een seniorenwoning heeft het voordeel dat het dichtbij eventuele zorg en dienstverlening is. En toch is het nog een zelfstandige woning. Zo behoudt een oudere wel de zelfstandigheid die we allemaal zo belangrijk vinden, maar is hulp nooit ver weg. Deze woningen zijn meestal voor mensen vanaf 55 jaar. Er komen steeds meer van dit soort woningen door het hele land, omdat erkend wordt dat er steeds meer ouderen zijn. Zo zijn er seniorenwoningen Eindhoven of Breda, maar ook Randstad zoals Den Haag, Amsterdam, Rotterdam. De seniorenwoningen zijn meestal centraal gelegen, zodat ouderen zich niet afgezonderd voelen. Dat is namelijk de nummer een van depressie onder ouderen: eenzaamheid. Zorg er dus voor dat dat jouw moeder niet hoeft te gebeuren!

55 plus

Zoals eerder gezegd is de minimum leeftijd voor een seniorenwoning 55 plus. Dat is helemaal niet zo oud. Voor de moeder onder ons wiens kinderen zelf al wat ouder zijn is het misschien ook een optie. Als de kinderen uit huis zijn en je woning is misschien te groot aan het worden voor je gebruik, kun je hiernaar kijken. Er zijn ook weer door het hele land woningen van deze soort, of het nou gaat om 55 plus woningen Eindhoven, 55 plus woningen Weesp, Den Bosch, Alphen aan den Rijn, noem maar op. Er zijn verschillende gradaties binnen dit soort woningen. Volledig zelfstandig, of als ouderenwoning met zorg en diensten. Er is niets mis mee met vroeg zo’n woning te huren!

Zorgen voor elkaar

Ik wou als laatste nog even meegeven: vergeet je moeder niet! Bel haar af en toe even. Als jouw kinderen wat ouder zijn wil je ook graag dat contact blijven behouden. Dat is als moeder toch zo fijn, als je kinderen om je geven en contact met je opnemen. Geluk zit hem in je familie, en van je familie moet je het hebben.