Spanje vakantie: De ideale bestemming voor je gezin

Vakantie Spanje

Jammer genoeg heb ik elk jaar weer last van een winterdip oftewel een winterdepressie. Gelukkig hebben ik en mijn man hier het ideale medicijn tegen gevonden: Een zonvakantie! Dus iedere winter neem ik mijn hele gezin mee om aan mijn winterdip te ontsnappen en sinds een drietal jaren gaan wij naar Spanje. We zijn zo verzot op dit land geraakt, omdat het zo bereisbaar is met je kinderen! En aangezien de winter weer voor de deur staat, deel ik graag mijn liefde voor mijn ideale vakantie: Spanje ! Lees snel verder om op de hoogte te raken van alle ins en outs van dit land!

Barcelona

Als je aan een Spanje vakantie denkt, dan denken de meesten aan Barcelona. Liggend aan de Costa Brava komt deze stad al haar beloftes na. Barcelona is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië. Dit is een bestemming die absoluut de moeite waard is om te bezoeken als je van het stadsleven houdt. Als je wilt flaneren of op zoek bent naar goede restaurants moet je zeker even over de Ramblas heenlopen. Met name in de avonduren komt dit helemaal tot leven. Barcelona is een stad vol cultuur, een bezoek aan de Sagrada Familia mag dan ook zeker niet ontbreken, dit is ook ontzettend indrukwekkend voor de wat oudere kids. Net als een bezoek aan de berg Montjuic met het fort en de restanten van de Wereldtentoonstelling en de Olympische Spelen. Daarnaast is Barcelona bekend geworden door Antoni Gaudi die onder andere het Guel parc heeft ontworpen. Zeker een aanrader met kinderen, maar zorg wel dat je vooraf kaartjes hebt gereserveerd. Het ligt namelijk best in een uithoek zodat je niet makkelijk iets anders kan doen. Verder is er op de Ramblas een grote markt waar je overheerlijk fruit en andere lekkernijen kunt kopen. Mijn kinderen vonden dat ideaal!

Valencia

Als je graag een andere stad wil bezoeken dan Barcelona en je wel ook naar het strand wil, is Valencia een absolute aanrader. Dit is een moderne stad met een historisch centrum waar je genoeg te doen hebt voor zowel jezelf als je kinderen. De stad heeft vrijwel geen heuvels waardoor je veel per fiets kunt doen. Mijn kinderen vonden het geweldig om de stad te verkennen per fiets! Daarnaast heb je een aantal dierentuinen die zeker de moeite waard zijn en kan je diverse boottripjes maken vanuit de haven. Ikzelf vind Valencia de mooiste stad in Spanje, dus als je er nog nooit geweest bent, moet je daar echt eens gaan kijken!

Costa Brava

Als je  een zon-strand vakantie wil, dan moet je naar de Costa Brava gaan. Hier vind je lange, brede stranden, maar ook adembenemende, kleine baaitjes. Het achterland van deze ‘woeste kust’ is fantastisch: een indrukwekkend, gevarieerd landschap met schilderachtige dorpjes. Deze dorpjes bestaan uit eeuwenoude smalle straatjes, dorpskerkjes en intieme pleintjes, waar het soms lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.  Markten zijn er aan de Costa Brava volop. Zoals de beroemde openlucht markt in L’Estartit. Mijn kinderen zijn het meest fan van een strandvakantie, omdat ze hier alle ruimte hebben om hun eigen ding te doen. En vanuit een camping op de Costa Brava ben je ook zo in Barcelona. Zo kan je er een leuk dagje uit van maken!

Zoals je ziet is er keuze genoeg. Waar kies jij voor?