Wat zijn belangrijke vitamines voor je zwangerschap?

Vitamines

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Je kijkt vast uit naar het vasthouden van je nieuwe kleine. En je wilt een gezonde baby natuurlijk. Om jezelf en dus ook je baby gezond te houden is het van belang dat je de juiste stoffen binnenkrijgt. Daarom is het soms ook goed om supplementen te slikken die je daarbij helpen. Wat voor supplementen zijn goed voor jou en je baby? Ik vertel het je in deze blog. Ben je nieuwsgierig naar waar je een handig combinatie-supplement kan kopen met alle onderstaande vitamines? Scroll dan naar het einde.

Vitamine B11

Het belangrijkste supplement om te slikken, wat ook heel algemeen bekend is, is vitamine B11. Dit wordt ook wel foliumzuur genoemd. Je begint al met dit supplement te slikken voordat je zwanger bent. Je neemt elke dag 400 microgram, dat is 0,4 milligram. Een tekort aan vitamine B11 zou in de vroege stages van de zwangerschap namelijk complicaties kunnen veroorzaken zoals een spina bifida (open ruggetje). Je kunt dit supplement blijven slikken tot ongeveer 10 weken nadat je zwangerschap is begonnen. Het is ook niet erg als je het gewoon door blijft slikken, dat schaadt niet.

Vitamine A

Vitamine A kan twee kanten op gaan. Als je zwanger bent, wordt je behoefte aan vitamine A groter. Je dagelijkse behoefte stijgt van 0,7 mg naar 0,8 mg. Echter is het ook heel erg belangrijk dat je niet boven de bovengrens van inname gaat, want dat is schadelijk. Dat is 3 mg. Kijk dus goed naar de voedingswaarden van wat je eet en bereken hoeveel je inneemt. Als het weinig is, ga je dit supplement slikken. Als het meer is dan 0,8 mg hoeft het dus niet. Overigens zit er in lever veel te veel vitamine A, dus eet dat niet tijdens je zwangerschap. Vitamine A zorgt dat je baby goed groeit.

Vitamine D

Neem tijdens je zwangerschap ook wat meer vitamine D in. Je baby kan dat namelijk niet krijgen uit de zon. Een supplement met 10 microgram (0,01 mg) is al voldoende. De bovenstaande drie vitamines zijn het belangrijkst, maar er zijn er nog meer. Het lijken allemaal veel pillen om apart te slikken. Er zijn ook supplementen die alle behoeftes van een mama combineren. Golden Naturals Multi Strong Gold Mama is zo’n supplement. Het bevat alle vitamines voor jou voordat je zwangerschap begint, tijdens, en erna voor de borstvoeding. Het bevat echter bètacaroteen in plaats van vitamine A, zodat je niet te veel binnenkrijgt. Verder heeft Golden Naturals magnesium en andere mooie supplementen voor een gezond en vervuld leven.