Goede verlichting in huis is heel belangrijk

Binnenverlichting

Dat weet iedereen die wel eens in het donker op een LEGO- of DUPLO-blokje is gestapt. Want dat doet zeer. Maar goede binnenverlichting heeft nog meer voordelen: je kunt wisselen tussen sfeerverlichting en werkverlichting. Dat klinkt een beetje zakelijk, maar wil je dat je gezin op rolletjes loopt, dan is het wel handig. Je wilt immers ’s avonds, als de ukkies op bed liggen, nog even snel opruimen (geef maar toe). En het is gewoon niet handig om dat bij het licht van je mobiel te moeten doen.

Verlichting in de kinderkamer

Natuurlijk is het hartstikke schattig, zo’n lampje waar bijna geen licht vanaf komt. En voor ’s nachts is het ook echt een uitkomst. Maar probeer maar eens een verhaaltje voor te lezen. Wees eerlijk. Na een lange, drukke dag zijn je ogen al niet meer in topconditie en dan moet je ook nog voorlezen. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat er een goede leeslamp in de kinderkamer is. Of een felle plafondlamp. Die je, na het voorlezen, lekker weer uit kunt doen. Ook de leeslampjes en plafondlampen kun je helemaal in de sfeer van de kinderkamer maken. Zet er een andere kleur kapje op en de leeslamp uit de winkel is ineens de perfecte leeslamp voor in de kinderkamer.
Binnenverlichting

Verlichting in de keuken

Er zijn maar weinig plekken in huis waar verlichting zo belangrijk is als in de keuken. De keuken moet namelijk goed schoon te houden zijn en dat lukt je niet als je in de schemer staat te poetsen. Je mist dan altijd een stukje. En als daar net de rauwe kip heeft gelegen, kunnen de gevolgen flink zijn. Maar het is ook gewoon fijn om te zien wat je aan het doen bent. Door goede verlichting in de keuken maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.

Kies verschillende lagen verlichting

Om nu direct te kiezen voor TL-balken in de keuken is misschien een beetje veel van het goede. Maar felle inbouwspots voor als je aan het werk bent en deze kunnen dimmen voor de sfeer is wel een goed idee. In de huiskamer is dat net zo. Een gezellig lamp is natuurlijk leuk, maar als je zit te lezen, een spelletje doet of aan het haken bent dan wil je toch feller licht hebben. Door verschillende soorten lampen op strategische plekken te plaatsen, zorg je ervoor dat je altijd precies dat licht hebt dat je nodig hebt.