Ouderwets spelen, niets is fijner dan dat!

schleich speelgoed

Mijn jongste kind zit nu in groep 3, en wat is het toch heerlijk om te zien hoe zij zich ontwikkelt. Elke dag maakt zij zoveel mee en leert zij weer van alles! Ik sta daar niet altijd bij stil, maar dit is echt een hele bijzondere periode in het leven. Om zo je kinderen te zien opgroeien en van dichtbij mee te maken hoe zij leren. Dan besef ik ook weer wat een mooie taak opvoeden is, en ik wil echt alles doen om mijn kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Laat je kind lekker kind zijn!


Ik wil ook dat mijn kinderen echt kind kunnen zijn, en heerlijk kunnen spelen zoals dat hoort voor kinderen. Gister sprak ik een andere moeder, Wilma, hierover op het schoolplein. Onze kids renden ondertussen door de sneeuw en hadden de tijd van hun leven. Gewoon ouderwets gezellig, zoals ik vroeger ook eindeloos buiten speelde. En de kids wilden nog lang niet naar huis! Wilma en ik besloten koffie te gaan drinken. Maar een uur later was de pret nog niet over en wij moesten de kinderen bijna meesleuren naar huis!

Niks is fijner dan echt spelen

’s Avonds zaten we heerlijk met het hele gezin aan de eettafel en mijn jongste had de blosjes nog op haar wangen staan. Ze was helemaal uitgeput, voldaan en tevreden. Niks is toch fijner om te zien dat je kind zich zo gelukkig voelt! Mijn moederhart smolt helemaal. Het was een fijne dag waarin mijn kleine heerlijk kind kon zijn en helemaal opging in het spelen.

Toen de kids eenmaal in bed lagen ben ik achter mijn laptop gekropen. Het gesprek met Wilma had mij aan het denken gezet. Zij vond niks belangrijker dan dat haar kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen. En ‘s middags had ik ook gezien dat mijn kind niks liever wilde dan dat. Hier wil ik de komende tijd dan ook meer tijd aan besteden.

Bij écht spelen hoort echt speelgoed

Ik deed wat research online en toen kwam ik op een website de producten van Schleich tegen. Daar werd ik meteen heel enthousiast van! Dit is precies wat ik zocht voor mijn meisje. Schleich maakt namelijk tijdloos klassieke speelgoed zoals ik het zelf ken van vroeger. Speelgoed dat uitdaagt en mijn kinderen lekker zelf zal laten spelen. Speelgoed dat de fantasie prikkelt en de kinderen zelf de hoofdrol laat spelen. Daarom is het leuk en leerzaam tegelijk! De speelgoedfiguurtjes zien er heel natuurlijk en mooi uit, er is echt oog voor detail! Er is ook heel veel keus: allerlei dieren en figuurtjes zoals de smurfen. Ik heb meteen een aantal items besteld waarvan ik denk dat mijn meisje ze mooi zal vinden! Ik weet zeker dat ze hier de komende tijd heel blij mee zal zijn.

Ik heb ook meteen een aantal figuurtjes voor mijn neefjes en nichtjes besteld. Ik denk dat alle kinderen hier baat bij hebben! Het is voor elk kind belangrijk om echt zelf te spelen en de fantasie te ontwikkelen. Echt spelen is toch iets anders dan een spelletje op het tablet of smartphone.