De beste zorgverzekering: hoe vind je die?

zorgverzekering

De beste zorgverzekering: hoe vind je die?

 

Op Barbamama.nl houden we ons hoofdzakelijk bezig met handige tips voor moeders. Maar deze week zijn we onze zoektocht gestart naar de beste zorgverzekering van Nederland. Wellicht niet het meest spannende onderwerp, maar wel erg handig! Je kunt er namelijk een behoorlijke som aan kwijt zijn per maand. Maar hoe begin je nu eigenlijk met zoeken naar een degelijke zorgverzekering? Het lijkt een vanzelfsprekend iets. Menig persoon sluit de verzekering af bij een ‘bekende’ maatschappij, simpelweg omdat een kennis deze aanprijst. Bij Barbamama.nl hebben we echter een aantal factoren opgesteld, waaraan we de beste zorgverzekering kunnen herkennen. Met de tips in dit artikel kun jij dus (hopelijk) een goede zorgverzekering uitkiezen!

Wanneer is het de beste tijd om te switchen?

Zoals je waarschijnlijk al weet kun je maar één maal per jaar wisselen van zorgverzekering. En dat is op 1 januari. Wanneer je overstapt, gebeurt het opzeggen van je oude verzekering automatisch. Je nieuwe verzekeraars stuurt de opzegging door naar de oude. Stap je niet over? Dan blijft je huidige zorgverzekering gewoon doorlopen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je ineens onverzekerd bent.

Verschillende soorten polissen

Wat je misschien nog niet wist is dat er verschillende soorten polissen zijn. In deze alinea leggen we er een aantal kort uit. Het is per slot van rekening best belangrijk om de polis te vinden die helemaal aansluit op wat je zoekt. Zo is er de budgetpolis, welke vanzelfsprekend erg goedkoop kan zijn, maar waar ook specifieke eisen aan vastzitten. Bijvoorbeeld bij welk ziekenhuis je wordt opgenomen bij een ongeval. De ‘naturapolis’ geeft een veel ruimere keuze in ziekenhuizen en andere zorginstanties dan de budgetpolis. Daar komt uiteraard wel een hogere premie bij kijken. Ook is er de restitutiepolis: een polis welke een zeer vrije keuze geeft in ziekenhuizen en verzorgers. De premie hiervoor is echter hoger dan die van de budgetpolis en die van de naturapolis.

Weeg dus eerst goed de voor- en nadelen tegen elkaar af!

Zorgverzekeringen vergelijken

Uit ons onderzoek is gebleken dat er simpelweg te veel variabelen zijn om één beste verzekering aan te wijzen. Dat kan namelijk behoorlijk verschillen, van persoon tot persoon. Een zorgverzekering vergelijken is daarom één van de beste acties die je kunt ondernemen om de beste verzekering te vinden. Dit kost overigens een stuk minder tijd dan je zou denken. Via gebruiksvriendelijke vergelijkingswebsites kun je een hoop tijd (en geld!) besparen. Kies eenvoudig de juiste dekking, de juiste zorgpolis, lees de tips en informatie – en je bent bijna klaar! Het enige dat nog rest is de overstap, maar dat regelt je nieuwe verzekeraar voor je. Zo bespaar je snel en gemakkelijk!