Soorten baden

baden

Als je de ruimte hebt in je badkamer, zou ik absoluut een bad in de badkamer plaatsen. Lekker ontspannen kunnen baden, wie wil dat nu niet? Bovendien is bewezen dat je met baden zelfs calorieën verbrandt! Baden is dus ook nog eens hartstikke gezond! Welke soorten baden zijn er eigenlijk?

Standaard ligbad

Een ligbad is de standaard bad-soort. Het is een ideale plek om lekker te ontspannen en onderuit te zakken met een boekje of een serie op de laptop. Deze baden zijn er in verschillende maten, waardoor je het zelfs in een kleinere badkamer kan plaatsen! Ook kun je kiezen uit verschillende vormen: een hoekbad voor in een zen-hoekje in de badkamer of traditioneel ovaal ligbad, het kan allemaal. Bij het kiezen van een bad moet je ook rekening houden met het materiaal waarvan het bad is gemaakt. Niet alleen wil je dat het qua kleur en stijl overeenkomt met de rest van jouw badkamer, maar wil je ook dat het duurzaam materiaal is. Zo kun je voor een bad van acryl gaan: dit materiaal is wat stugger waardoor je niet snel uitglijdt. Bovendien houdt dit materiaal het water langer warm en kun je dus nóg langer kan blijven baden in het sop.

Samen baden

Een romantische variant op het standaard ligbad is het duobad. Dit soort ligbad past natuurlijk niet in iedere badkamer: hier is wat meer ruimte voor nodig. Het model van dit bad is zo gemaakt dat je met zijn tweetjes comfortabel onderuit kunt liggen. Ook hoef je niet te vechten over wie aan welke kant van het bad zit. Bij deze duo baden zit namelijk aan geen van beide kanten een plug die in jouw rug prikt: dit zit gewoon in het midden. Het duobad is niet alleen romantisch voor jouw en jouw partner, maar het is ook ideaal voor kinderen. Kinderen kunnen vaak gewoon samen baden in een standaard ligbad, maar in een duobad is meer ruimte om te spelen! Een minimum afmeting van 180 x 80 cm is aan te raden om het meeste comfort uit het duobad te halen. Als je het doet, doe het dan goed toch?!

Zitbad

Heb je niet genoeg ruimte voor een ligbad, of ben je niet zo van het languit zitten? Dan is een zitbad een goed alternatief. Deze kleinere baden zijn bovendien perfect voor kinderen, omdat ze wat kleiner zijn. De baden kun je laten inbouwen maar je kunt ze ook vrijstaand kopen. Zo kun je hem voor gebruik in de badkamer zetten, maar vervolgens opbergen in een kast of op zolder. Vanwege het kleinere oppervlakte is er wel meer spetter-gevaar. Als je voor een ingebouwd zitbad kiest, kan ik je dus wel aanraden om een douchewand of douchegordijn te gebruiken! Neem een mooie douchedeur bij Douche Concurrent om de boel aan te vullen.