De tuin opknappen in een paar simpele stappen

Tijdens deze corona periode werken veel mensen thuis en beginnen er dingen op de vallen, zoals bijvoorbeeld het achterstallige onderhoud aan de tuin. Daar moet dan natuurlijk iets aan gedaan worden, want de hete zomerdagen komen er weer aan en wie wil er dan niet in een mooi opgeknapte tuin zitten? Nu kan het opknappen van je tuin een grote en dure klus zijn, maar dat hoeft het niet te zijn. Je kunt al veel veranderingen aanbrengen door een paar dagen werk erin te stoppen. Hieronder staat er in drie stappen beschreven hoe je de tuin kan opknappen. 

De grote schoonmaak

Begin met ‘de grote schoonmaak’. Dit houd in dat je op deze dag begin met de hele tuin opruimen. Maak twee stapels van spullen die je niet meer gebruikt. Een stapel met spullen die naar de kringloop kunnen en een stapel met spullen die direct naar de stort kunnen. Wanneer alle ‘troep’ uit de tuin is krijg je een beter overzicht. De volgende stap is alle onkruid en planten die dood zijn te verwijderen.

Nieuwe planten

Vanaf deze dag begint eigenlijk pas het leuke gedeelte van de tuin opknappen. Deze dag ga je namelijk winkelen! Ga naar de dichtstbijzijnde tuinwinkel en laat je adviseren door een medewerker voor welke planten en bloemetjes je het beste in je tuin kunt planten. Is je tuin heel zonnig, of is er veel schaduw? Heb je veel tijd om water te geven of wil je het liefste zo min mogelijk onderhoud? 

Meubilering 

De derde dag is uiteraard het leukste: de meubilering en accessoires kopen. Voor de zonnige dagen in Nederland is een mooie loungeset ideaal. Loungesets kopen is een goede investering omdat je er nog jaren plezier aan kunt beleven. Ook is het aanschaffen van Tuinstoelen en misschien een mooie eettafel voor buiten een goede investering. Denk bijvoorbeeld aan de lekkere zomerse avond waarop je met de familie of vrienden een uitgebreide BBQ of borrel kunt houden aan een nieuwe diningset. Op tuinland.nl is er een groot aanbod aan loungesets en tuinstoelen, daarnaast werkt deze website ook nog eens met mooie kortingen waardoor je een dining/loungeset van goede kwaliteit voor een betaalbare prijs kunt aanschaffen. Tuinstoelen online kopen is natuurlijk de manier waarop je alle soorten het beste kunt bekijken. Om de tuin allemaal wat aan te kleden kom je met kaarsjes, kussentjes, lantaarntjes en misschien een tuin tapijt al een heel eind. Zo geniet je de aankomende zomers nog lang van een opgeknapte tuin, maar je moet het wel netjes bijhouden natuurlijk.