Veilig wonen met een beveiligingscamera

Met kinderen in het huis wil je graag het complete overzicht hebben van wie, waar en wanneer rondloopt. Vooral ’s nachts kan dit aan je gaan knagen. Helaas kan je niet op elke plek tegelijk kijken… of toch wel?

Hang een beveiligingscamera op

Het klinkt misschien een beetje controversieel, maar het ophangen van een beveiligingscamera kan veel goede dingen teweeg brengen. Zo kan alleen het zien van een camera onder een gevel er al voor zorgen dat potentiële indringers zich terugtrekken. Het risico dat je loopt op herkenning is in veel gevallen te groot en zullen inbrekers vaak ook niet nemen.

Door jouw huis te beveiligen met een beveiligingscamera worden al jouw eigendommen beschermd van kwade invloeden van buitenaf. Overdag en ’s nachts kan het lastig zijn om in de gaten te houden wat er allemaal buiten de deur plaatsvindt. Om er voor te zorgen dat jij met een gerust hart kunt gaan slapen kan je ervoor kiezen om jouw huis te beveiligen met een camera.

Ook jouw kinderen zijn veiliger met een beveiligingscamera

Als moeder wil je graag jouw kinderen loslaten en ze zelf de wereld laten ontdekken, maar tegelijkertijd ook zo veel mogelijk in de gaten houden wat jouw kleintjes doen. Buiten de deur gaat dit misschien niet altijd, maar thuis kan je er in elk geval voor zorgen dat je in de buurt bent. Toch kan je thuis ook niet altijd in de gaten houden wat je kinderen uitspoken in een andere kamer. Wil jij toch graag jouw kinderen in het vizier houden? Een camera van IPcam-shop.nl kan een mooie uitkomst bieden.

Je kunt namelijk een beveiligingscamera set aanschaffen met meerdere camera’s. Deze kan je in de verschillende vertrekken van het huis ophangen, of juist om het huis heen voor als jouw kinderen graag buitenspelen. Bij moderne beveiligingscamera’s kan je ook via een schermpje of soms zelfs een app gemakkelijk zien wat er gebeurt in en om het huis. Super fijn om jouw kinderen in de gaten te houden. Mocht er iets gebeuren met de kids kan je er snel bij zijn!

Soorten beveiligingscamera

Maar welk model past nu het beste bij jouw wensen? In grote lijnen zijn er twee soorten beveiligingscamera’s te onderscheiden. Als eerste is er de bullet camera.

De bullet camera wordt veelal voor buiten gebruikt en is te herkennen aan de cilindervormige vorm. Vaak kunnen deze soort camera’s ook goed in het donker zien en zit er een zoom-functie op. Dit maakt het interessant om in de verte te kijken.

Wanneer je een camera voor binnen wilt installeren kan je misschien goed kiezen voor een dome camera. Deze worden vaak gebruikt in bedrijfspanden, maar kunnen ook gewoon thuis worden ingezet. Dome camera’s doen het overigens ook goed voor buiten.