Festivals overleven in extreem weer

Er lijkt af en toe geen eind aan te komen, maar de winter is dan toch echt bijna voorbij. Voor veel mensen betekent dit dat zij vooruit gaan denken aan de lente en de zomer. De laatste jaren zijn wij getrakteerd op erg warme dagen, en hopelijk is dat dit jaar weer het geval. Sommige mensen gaan dan het liefst op het strand hun tijd besteden, maar mij kan je eerder op een festival vinden.. En met mij zijn er duizenden mensen die er hetzelfde over denken. Het festival leven is niet altijd rooskleurig, want het weer gooit wel eens roet in het eten. Of het nou ontzettend hard regent, of dat het eigenlijk net iets te heet is, soms moet je er iets voor over hebben. Zelfs de meest doorgewinterde festivalgangers zijn soms niet goed voorbereid op het weer. Daarom hier tips om te overleven op een festival als het weer totaal niet mee zit.

Check het weerbericht continu

Er zijn maar weinig dingen die mensen met redelijke nauwkeurigheid kunnen voorspellen, maar het weer is gelukkig een van die dingen. Als zitten meteorologen er nog wel eens naast, in grote lijnen hebben ze het wel bij het juiste eind. Check daarom vanaf een week voor het festival tot aan de uurtjes voor je op weg gaat het weerbericht. Zo kan jij je langzaam mentaal voorbereiden op een dag met regen als het daarop lijkt uit te draaien. Vooral de laatste check is het belangrijkst, want hoe dichter bij het moment is, hoe nauwkeuriger de voorspellingen. Je wilt je goed voorbereiden qua spullen of het nou hard gaat regenen of erg heet gaat worden.

Als het hard regent

Soms heb je de pech dat het de hele dag blijft regenen, maar dat hoeft de dag toch niet te verpesten. Als jij je een beetje goed voorbereid dan vergeet je al gauw dat het eigenlijk vreselijk weer is. Een poncho en een setje droge kleren in het kluisje, met een warme trui onder de poncho doen wonderen. Vooral de droge kleren zijn belangrijk omdat je misschien wel de neiging krijgt even in de regen rond te lopen.

Als het erg heet is

Het lijkt misschien heerlijk om met 35 graden een festival te bezoeken, maar daar ga je al snel anders over denken. Neem genoeg zonnebrand mee, een flesje water om bij te vullen met eventueel een paar losse doppen, en genoeg zonnebrillen. Je kan snel hoofdpijn krijgen door te fel licht. Zonnebrillen willen nog wel eens verdwijnen op een festival, dus neem niet je dure zonnebril mee. Koop in plaats daarvan een flinke voorraad goedkope zonnebrillen dames bij Sunnyglasses.com