De perfecte eethoek voor jullie gezin  

Voor veel gezinnen is de eetruimte, ook wel bekend als de eethoek of eetkamer, de plek waar ze aan het eind van de dag even wat tijd met elkaar doorbrengen. Vaak wordt hier uiteraard avondeten gegeten maar ook huiswerk maken of even kletsen is geen ongewone bezigheid in de eetruimte. Daarom is het belangrijk dat deze ruimte zo is ingericht dat het een gezellige sfeer met zich meebrengt en misschien nog wel belangrijker, dat iedereen de ruimte heeft om te zitten. In dit blog geven we je daarom ook graag wat tips en inspiratie over hoe jij jullie eetruimte het beste kunnen inrichten.

Bepaal de functie en de sfeer van de ruimte

Zoals we net al zeiden dient de ruimte vaak voor meer dan alleen het avondeten. In deze ruimte wordt dus ook huiswerk gemaakt en misschien wel lekker gekletst. Hebben jullie ’s ochtends voldoende tijd? Dan wordt er waarschijnlijk ook nog lekker een boterham genuttigd en in het weekend is deze ruimte perfect voor een gezellige lunch. Daar moet de eethoek natuurlijk wel naar ingericht worden. De sfeer moet gezellig en uitnodigt zijn. In deze ruimte werk je dan ook graag met warme kleuren en materialen. Daarnaast kan het soms zijn dat de eetruimte in het verlengde van de woonkamer of keuken ligt. Soms lopen deze drie ruimtes zelfs over in elkaar. Probeer dan te spelen met kleuren en materialen die elkaar aanvullen om te zorgen voor een mooi doorlopend geheel.

Wat voor soort eettafel past bij jullie gezin?

Niet geheel onbelangrijk is uiteraard de eettafel. Voor welke eettafel jullie kiezen hangt natuurlijk af van het grote van het gezin, van de grote van het huis maar ook van jullie smaak. De eettafel bestaat namelijk in meerdere vormen zoals de vierkanten tafel, de rechthoekige tafel maar ook een ronde eettafel of een ovale eettafel zijn zeker niet ongewoon. De ronde en ovale eettafel staat voor harmonie omdat jullie niet worden gescheiden door hoeken. De vierkante of rechthoekige eettafel is juist meer modern en perfect voor industriële of moderne woonstijl. De rechthoekige en ronde tafel zijn over het algemeen geschikt voor 4 tot 6 personen. Hoe groter de tafel, hoe meer mensen er aanpassen natuurlijk. Zijn jullie maar met zijn tweeën of met zijn drieën? Dan kan je er ook voor kiezen om een zijde van de rechthoekige of vierkante tafel tegen de muur aan te zetten. Hierdoor heb je nog wel steeds een grote tafel alleen neem de tafel een stuk minder ruimte in gebruik, mocht dat natuurlijk een issue zijn.

Welke stoelen passen bij de eettafel

Bij een eettafel horen natuurlijk stoelen, het liefst bijpassende stoelen. Bijpassende stoelen hoeft alleen niet te betekenen dat ze van hetzelfde merk afkomstig zijn. Integendeel juist! Mixen en matchen is de trends van aankomend jaar en hoe meer er gehusseld wordt qua merk en designer hoe meer je eethoek begint te leven. Het is alleen wel mooi als de materialen en kleuren met elkaar overeen komen, net zoals met de rest van de ruimte.