Twee redenen waarom je duurzaam zou moeten leven

Iets wat ik wel heb gemerkt de afgelopen tijd is dat mensen steeds meer aan het denken zijn geslagen over duurzaamheid. Wat is het nou precies, hoe kan ik eraan bijdragen en waarom zou ik het eigenlijk doen? Dit zijn vragen die mij vaak gesteld worden als ik zeg dat ik er een duurzame lifestyle op nahoud. Ben jij benieuwd geworden hoe jij zelf duurzaam(er) kunt leven? Lees dan snel dit blog voor meer informatie!

Doe het voor de kleine

De spil in mijn leven zijn mijn kinderen. Daar kan ik heel eerlijk over zijn. Veel dingen (bijna alles) wat ik doe heeft met mijn kids te maken. Zo ook mijn keuzes om duurzamer te leven. Ik bedoel, ze merken er zelf niks van als ze in een schriftje schrijven of tekenen van gerecycled papier, toch?

Als je erover nadenkt, zijn wij op de manier waarop wij nu bezig zijn, bezig met het verzuren van de aarde voor de generaties na ons. Op 12 augustus in 2018 was het moment dat we meer gingen vragen van de aarde dan we terug kunnen geven. Toen ik erachter kwam dat we vanaf dat moment bezig waren met het vernietigen van hetgeen waar wij zo veel waarde aan hechten knapte er iets in mij.

Vanaf dat moment ben ik bewuster geworden in mijn voeding, mijn vervoer en de producten die ik gebruik. Zo haal ik voor mezelf veelal tweedehands kleding en zorg ik dat we minstens 5 dagen in de week vegetarisch eten. Mijn kids vinden het geweldig!

Het is ook nog eens goed voor het milieu

Vegetarisch eten draagt enorm veel bij aan een duurzamere levensstijl. Als je bedenkt dat 40% van alle uitstoot uit de landbouwsector komt is het best logisch dat je minder vlees wil gaan eten.

Ook is het gebruik van gerecyclede producten een last die van de schouders van onze aardbol afvalt. Als je namelijk nieuwe grondstoffen aan blijft boren op plekken waar dat eigenlijk niet meer kan, dan krijg je over de hele wereld dezelfde taferelen als we hebben gezien in Groningen. En om eerlijk te zijn: we weten al dat het gebeurt, we sluiten er alleen onze ogen voor.

Jij kunt zelf ook jouw steentje bijdragen aan een duurzamere wereld door bijvoorbeeld te beginnen met het scheiden van afval of het minder eten van vlees. Je kunt er ook voor kiezen om eens wat vaker de auto te laten staan en in plaats daarvan de fiets of het openbaar vervoer te pakken. Voor meer handige tips, feitjes en duurzame producten kan je goed terecht bij circulairinbedrijf.nl. Neem er vooral eens een kijkje en laat jezelf inspireren!