Lekker buiten eten

Met deze warmte is er niets lekkerder dan buiten eten! Jarenlang heb ik dit gedaan met goedkope barbecues of nog erger: wegwerp barbecues. Vooral dit laatste is natuurlijk hartstikke slecht voor het milieu en voordat de barbecue warm is heb je jezelf al volgegeten aan stokbrood.

Daarom heb ik mijzelf eens verdiept in andere manieren om buiten te eten.Van top notch barbecues naar alternatieven die je misschien nog niet kende!

Big green egg

Een andere barbecue die hoog op mijn lijstje staat is de big green egg barbecue. De barbecue is eenvoudig te gebruiken en heeft eindeloos veel mogelijkheden. Er is een heuse community voor eigenaren van een ‘egg’, die elkaar tips en tricks uitwisselen. Van appetizers tot entrees en desserts, deze barbecue zal je kooklevels naar een nieuw niveau brengen. Er zijn talloze ‘eggcessoires’ waarmee je nieuwe dingen kan uittesten, zoals bak-stenen, rook elementen, et cetera. De populaire kamado grill komt wel tegen een forse prijs: je legt al gauw duizend euro neer voor dit apparaat.

Ofyr barbecue

Laatst heb ik kennis gemaakt met de OFYR, ofwel Ofyr BBQ. Het is meer dan een barbecue of een vuurschaal. De Ofyr presenteert zich als een kunstwerk op zich. Het past perfect in iedere omgeving dankzij de stilistische uitstraling. Maar dit kunstwerk onderscheidt zich in haar gastvrijheid. Al snel zal de hele familie zich rondom deze vuurschaal omgeven, om marshmallow te roosteren boven het vuur of op de rand groenten en vlees te roosteren.

Hot pot

Laatst was ik bij een vriendin, die mij introduceerde aan de hot  pot. Deze versie van barbecue komt vaak voor in oost aziatische landen. Het is een chinese kookmethode, waarbij je groenten en vlees gaart in een rijkelijke bouillon. De soep basis kan pittig zijn op basis van rund, maar je kan ook goed een vegetarische bouillon op basis van groenten of wilde paddenstoelen. Fijngesneden vlees hoef je maar enkele seconden te garen in de hete soep, maar stuggere producten, zoals vleesballetjes en groenten, moet je iets langer garen. Bij een goede hot pot hoort ook een goede dispaus. Een unieke eet ervaring gegarandeerd!

Thai bbq

Een variant op de hot pot is de thaise barbecue. Hier is sprake van een soepbasis en een gril in een. De kegelvormige grill wordt omgeven door een ringvormige bak. Zodoende belanden alle vetten uit het vlees in deze bouillon, waardoor deze extra veel smaak krijgt. Je kan er dus tegelijkertijd producten grillen als in de soep garen!

Hopelijk geeft dit je meer inzicht van de wereld van het buiten eten. Er zijn genoeg leuke opties om uit te proberen!