De feestdagen zitten er (gelukkig) weer op

Wat heb jij dit jaar onder de kerstboom gelegd? Een lekker geurtje? Misschien een paar happy socks? Een leuk boek? Het is ieder jaar weer best lastig om te bedenken wat je nou eigenlijk aan iemand moet geven. Je hoort altijd wel dat het om de gedachte gaat, en niet het cadeau. Maar toch is het leuk om iemand met een glimlach naar het cadeau te zien kijken en er ook echt van genieten. De feestdagen zijn leuke, maar stressvolle dagen.

Wie ga je allemaal uitnodigen?

Misschien heb je een vast groepje waar je altijd iets mee doet, of het is ieder jaar weer een probleem. Wie ga je nou eigenlijk uitnodigen? Als je je beste vriend uitnodigt moet je eigenlijk ook zijn vriendin of vriend vragen, en als je die vraagt moet je zijn of haar beste vriend ook weer vragen. Zo blijf je doorgaan met al die stille regels. Misschien is het dan toch het beste als je het binnen de familie houdt? Of wordt het dan ook een drama? Elk jaar opnieuw is dat een stressmomentje, even zitten met een kopje chocomelk en een koekje dan maar.

Happy socks

Wat gaan we eten?

Sommige families hebben een vast feestdiner, andere schieten in de stress als ze denken aan het avondeten. Daar hebben ze nog helemaal niet de tijd voor gehad om over na te denken. En dan moet je ook nog eens snel zijn, anders is straks alles weer uitverkocht. Die is vegetarisch, die lust geen groenten, deze is allergisch voor dat. Zo blijf je doorgaan. Toch maar allemaal kleine hapjes dan? Dan zit er voor iedereen wel iets bij. Dat is ook weer klaar, en je hebt wéér een kopje chocomelk verdiend.

Het is de stress waard

Het kan best dat je tijdens het plannen al helemaal geen zin meer hebt in de feestdagen. Al dat gezeur voor een paar daagjes met de familie, dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn? Maar als je dan klaar bent en de gasten komen binnen in al hun mooiste kleding met een tas vol cadeaus, voor iedereen wat, dan is het toch ook wel weer gezellig. Het lijkt de tijd van het jaar te zijn waar iedereen iets voor elkaar betekenen kan en waarbij iedereen samenkomt. Dus als je dan al die stress hebt gehad, dan kun je er ook wel van genieten. Want het was wel lastig, maar het zit er weer op voor dit jaar, en het nieuwe jaar kan weer beginnen, op naar de na-kerst uitverkoop.