Zo ga je de januari struggels tegen

agenda

Januari is over het algemeen niet echt de beste maand. Voor mij in ieder geval niet en dat heeft zich dit jaar ook weer bewezen. We zitten nog geen week in het nieuwe jaar en tijdens het afzetten van de kinderen ontdekte ik dat mijn voorruit niet meer helemaal in tact was. Met mijn drukke leven zat er niets anders op dan, ondanks de barst in voorruit toch verder te gaan. Voor ons moeders is het altijd een beetje wikken en wegen en vooral hopen dat het goedkomt. Nu ik dit heb meegemaakt, wil ik graag met jullie delen hoe je deze koude, eerste maand kunt overleven.

Januari voorbereidingen

 Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor de kleine dingen waar we allemaal wel eens tegenaan lopen. Aan het einde van het jaar alles checken kan je een hoop hoofdpijn besparen. Een sterretje in de voorhuid begint heel klein en bijna onzichtbaar. Mijn autoruit vervangen was misschien niet nodig geweest als ik er eerder bij was. Ook de verloopdata van de ov-chipkaarten bleken er aan te komen. Als ik dat allemaal had geweten had ik mijzelf (en de kinderen) een hoop gedoe bespaard. Aan andere moeders wil ik meegeven dat je het beste even kunt kijken naar de basics om de verassingen aan het begin van het jaar te beperken.

Gedoe met de auto

Een van de belangrijkste dingen is de auto. Ik zou een continu een autoruit vervangen in ieder geval erg vervelend vinden. Zo heb ik ook weleens stilgestaan doordat ik niet doorhad dat er niet voldoende tank was en noem maar op. De gebeurtenis van laatst was voor mij echter de druppel, want vanaf nu check ik echt alles voordat ik wegrijd. Om problemen onderweg zoveel mogelijk te voorkomen raad ik je aan om je auto minstens een keer per week goed te controleren op alles.

De allerbeste wensen

Ondanks dat het jaar niet bepaald lekker is begonnen, gaat het nu wel weer lekker. Met de juiste checklist en een hoop goede voornemens kan ook jij een autoruit vervangen of nieuwe ov-chipkaarten bestellen, voorkomen. Niet alles zal altijd even soepeltjes verlopen, maar dat ben je als moeder al gewend. Probeer van deze allereerste maand te genieten (het belooft koud te worden) en mogen de rest van het jaar alleen maar beter worden! De beste wensen lieve lezeres en hopelijk tot snel in mijn volgende blogpost.