“Het wordt tijd voor een nieuwe fiets” zei ik tegen mezelf.

fietsenwinkel damesfiets

Ik heb een fiets, een hele fijne fiets zelfs! Een omafiets zoals mijn kinderen deze ook wel noemen. Ik voelde me best wel een beetje oud toen ze dit de eerste keer tegen mij zeiden maar als snel ondervond ik dat mijn kinderen precies op dezelfde fiets rondrijden. Mijn fiets gaat al heel wat jaren mee en hoe fijn die ook is, hij is inmiddels toch wel een beetje aan vervanging toe.

 

Als ik over een drempeltje fiets of van een stoepje afrij hoort menig buurtbewoner mij al van verre aankomen, hij rammelt namelijk van alle kanten. Ook zijn de fietstassen stuk en doet de fietslamp het niet meer waardoor ik genoodzaakt ben om met losse lampjes te fietsen, die soms nog verdraaid lastig zijn als ik ze ergens aan wil vastmaken. Gelukkig vertelde een van mijn kinderen laatst dat ze hele handige fietslampjes hebben bij de Hema (dus voor degene met hetzelfde probleem). Maargoed je begrijpt dus waarschijnlijk al dat mijn fiets echt een beetje op is en dat ik nu echt afscheid moet gaan nemen van mijn trouwe stalen ros. Het wordt tijd voor een nieuwe fiets. Dus gister begon ik met mijn zoektocht en ik kwam al snel op de website van Fietsenwinkel uit en toen begon de uitdaging…

 

Zoveel fietsen! Ik wist niet dat je tegenwoordig zoveel verschillende soorten fietsen had. Van e-bikes tot mountainbikes tot stadsfiets en daarin ook weer verschillende modellen. Ik zag door de bomen bijna het bos niet meer en besloot hulp in te schakelen. Gelukkig was een van mijn kinderen thuis en samen vervolgde we dit avontuur maar ook met zijn tweeën was het nog een behoorlijk uitdaging totdat ons oog viel op “keuzehulp”. We besloten eens een kijkje te nemen op deze pagina en wat bleek, een heel systeem die je helpt bij het vinden van de juiste fiets. We gingen de vragen langs en kwamen al snel uit bij een mooie damesfiets en n ik moet zeggen, deze damesfiets is wel echt een stuk luxer dan mijn fijne fiets. Ten eerste ziet hij er al een stuk minder roestig uit en de vele versnellingen gaan me vast waarschijnlijk goed ondersteunen als ik weer eens de brug over moet bij ons in de stad. De fiets is in ieder geval besteld en mogen hem eerdaags ophalen dus ik ben reuze benieuwd of dit mijn nieuwe lieveling wordt.